Наградата за нова българска поезия на името Николай Кънчев за

...
Наградата за нова българска поезия на името Николай Кънчев за
Коментари Харесай

Мирела Иванова и Рада Панчовска с награда за поезия "Николай Кънчев" 2018

Наградата за нова българска лирика на името Николай Кънчев за 2018 година беше присъдена на поетесите Мирела Иванова и Рада Панчовска за стихосбирките „ Седем “ и „ Космически елегии “.

Поетичният Никулден се организира в изложбената зала на изложба „ Средец “ на Министерство на културата. Това е 12-ото издание на този лиричен празник. Негова вдъхновителка и организаторка е брачната половинка на поета Николай Кънчев – поетесата Федя Филкова.

Водещият на празничната вечер – артистът Милен Михайлов, прочете стихове на Николай Кънчев и показа петимата номинирани създатели: Албена Тодорова, Антоний Димов, Бистра Величкова, Мирела Иванова и Рада Панчовска. Публиката имаше опция да чуе и авторски осъществявания на техните стихове. По традиция при започване на вечерта се показва встъпително слово „ Апология на поезията “ от миналогодишния притежател на Наградата за нова българска лирика „ Николай Кънчев “. В репортажа от Поетичния Никулден ще чуете и фрагменти от словото на Александър Секулов – притежател на поетичния приз през 2017.

Снимка: Поетичен Никулден
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР