Наградата Букър на Георги Господинов дава различна посока и смисъл

...
Наградата Букър на Георги Господинов дава различна посока и смисъл
Коментари Харесай

Георги Господинов след Панаира на книгата: Върна ми се едно хубаво усещане, че радостта събира

Наградата " Букър " на Георги Господинов дава друга посока и смисъл освен на неговата работа, отваря вратите и пред България, дава друга посока за страната ни. Няколко дни поред опашки в дъжда се извиваха на Панаира на книгата, хората чакаха с часове, с цел да се срещнат и получат подпис от писателя.

" Тези хора бяха с мен и с книгите ми през всичките 30 години и аз желая да им благодаря. Това, което се случи в този момент, беше необхватно, нещо отвън протичащото се. Те стояха там, заваля, те останаха, някои се срещнаха под чадъра, панаира затвори в 8 часа, служителите на реда споделиха, че можем да останем още. Най-изненадващо за мен беше, че съвсем всички от тях бяха стояли до 12 в онази вечер и са очаквали живото включване. Върна ми това едно доста хубаво чувство, че хората са тук, хората чакат и като видят нещо хубаво, хората се събират, насладата събира ", показа в " Денят стартира с Георги Любенов " писателят.

Какви усеща и мисли са вълнували Георги Господинов и Анжела Родел в деня преди оповестяване на премията - вижте целия диалог с писателя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР