Наглата служителка на „УниКредит Булбанк“ Ирина Чавдарова Аткова, ограбила сметките

...
Наглата служителка на „УниКредит Булбанк“ Ирина Чавдарова Аткова, ограбила сметките
Коментари Харесай

Банкерката от УниКредит Булбанк, която окраде милионите на Мартин Петров, избяга зад граница

Наглата служителка на „ УниКредит Булбанк “ Ирина Чавдарова Аткова, ограбила сметките на някогашния национал по футбол Мартин Петров, е избягала зад граница съвсем като банкрутиралия КТБ Цветан Василев, написа "Уикенд ". По кражбата, за която на 17 ноември врачанинът подаде тъжба против банката в Софийска градска прокуратура, е формирано следствие в Националната полиция.
В жалбата футболистът твърди, че открил измамата на 18 август т.г. при посещаване в клон на „ УниКредит Булбанк “. Тогава схванал, че трудовият контракт на назначения му от трезора за персонален банкер Ирина Аткова е преустановен още преди 10 месеца. В този интервал обаче уволнената служителка продължавала да дава на Петров информация за неговите сметки, депозити и интервенции. Шокът пристигнал малко по-късно, когато нападателят изискал публични информации за придвижването на парите му. Оказало се, че в интервала 2007-2017 година без негово познание, единодушие и автограф са осъществени над 450 платежни интервенции по 13 негови сметки. Сред тях даже изтегляне на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и разкриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които футболист №1 на България за 2006 година не познавал.
Разследващите обаче не могат да открият Аткова, за която се обществено твърди, че е била държанка на футболиста. Оказало се, че крадлата е изчезнала прозорливо в чужбина и не може да бъде разпитана. Затова се чака до дни Ирина Аткова да бъде оповестена за търсене с европейска заповед за арест. Разследването, което към този момент е поето от Столична следствена работа, се натъкнало и на различен проблем. Банкерката евентуално е унищожила част от документите по прехвърлянията на пари от сметката на Петров и по този начин част от следите не могат да бъдат открити.
Вече не загадка, че Мартин Петров се е предоверил на персоналната си банкерка. 38-годишният гений от Враца й дал електронния си автограф и пълномощие да оперира със сметките му, до момента в който дълго време ритал в чужбина. Освен това разрешил на Аткова да употребява парите му, с цел да „ играе “ с тях на фондови тържища. Засега какъв брой тъкмо е гепила крадлата, избягала в чужбина, остава тайнственост. Първоначално бе обявено, че от сметките на футболиста са източени близо 4 милиона лв.. Според изказвания на „ Уникредит Булбанк “ обаче злоупотребите са за към 400 000 лв..
Показателен е фактът, че юристът на Мартин Петров внесе в Софийския градски съд иск против „ Уникредит Булбанк “ за 3,864 млн. лева и 48 762 лв. лихви.
„ Мартин Петров е характерен образец за ниско образован клиент, който е бил отмъкнат от хитра и красива жена”, изнагля във връзка абсурда изпълнителният шеф на „ УниКредит Булбанк “ Левон Хампарцумян, квалифициран инженер-химик, който от години се изявява като банкер. Според него Петров персонално е подписал всички документи, а част от преводите са направени с електронния му автограф. Ако не е желал да прави това, то е бил измамен, написа още "Уикенд ".
Според осведомени „ УниКредит Булбанк “ към този момент са възстановили част от сумата на Мартин Петров, само че какъв брой тъкмо, не е ясно. В интерес на банката е случая да не се разгласява изключително.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР