„Нафтогаз“ смята за възможно веднага да определи дата за срещата

...
„Нафтогаз“ смята за възможно веднага да определи дата за срещата
Коментари Харесай

“Нафтогаз Украйна“ предлага на „Газпром“ и ЕК провеждане на технически консултации за транзита на газ


„ Нафтогаз “ счита за допустимо незабавно да дефинира дата за срещата на равнище министри във формата Русия, Украйна и Европейската комисия за бъдещият пренос на газ. Преди нея предлага осъществяване на механически съвещания с „ Газпром “ и специалисти от Европейска комисия по този въпрос, декларира изпълнителният шеф на украинската компания Юрий Витренко.

Действащите контракти за доставка и пренос на съветския газ през украинска територия изтичат в края на 2019 година Засега изясненост какво ще стане с тях – няма. Заместник-председателят на Европейска комисия за енергийния съюз Марош Шефчович през юни заяви, че се е договорил с министъра на енергетиката на Русия Александър Новак за тристранна среща през септември. В сряда съветският в. „ Ведомости “ прецизира, че Шефчович е предложил за дата на срещата 16 септември и място на осъществяване – Брюксел.

„ Няма аргументи още в този момент да се дефинира дата за идната тристранна среща...Но главното е, че до тази среща би трябвало да се проведат съвещания на техническо равнище с „ Газпром “ и специалисти от Европейската комисия за подготовка на плана за съглашение с оператори (interconnection agreement) и разискване на разновидности за запазване на потенциал сред „ Газпром “ и оператора на украинската газотранспортна система или контракт за суап сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз “, написа Витренко във Фейсбук.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР