Наетите лица към края на юни са се увеличили с

...
Наетите лица към края на юни са се увеличили с
Коментари Харесай

Ръст на наетите лица в началото на лятото, отчита НСИ | 30% ръст на наетите в хотелиерството и ресторантьорството

Наетите лица към края на юни са се нараснали с 1.5% по отношение на края на март 2022 година. Това демонстрират данни на Националния статистически институт, научи Moreto.net.

Най-голямо нарастване на новопостъпили на работа се следи в икономическите действия „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 30.5%, „ Селско, горско и рибно стопанство “ - с 4.6%, и „ Операции с недвижими парцели “ - с 4.1%.

Най-голямо понижение на наетите лица по трудово и служебно правно отношение е записано в дейностите „ Образование “ - с 1.6% и „ Строителство “ - с 1.2%.

Като цяло измежду наетите лица имат максимален дял тези в областта на преработващата индустрия – 20.4% и в „ Търговия, ремонт на коли и мотоциклети “ - 16.6%.

В края на юни 2022 година спрямо края на юни 2021 година Постъпилите на работа се усилват с 3.1 хиляди или с 0.1%.

Най-голямо нарастване на наетите се следи в икономическите действия „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения “ - с 5.7 хиляди, „ Хуманно опазване на здравето и обществена работа “ - с 5.6 хиляди, и „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 4.9 хиляди, а най-голямо понижение - в „ Преработваща индустрия “ - със 7.0 хиляди, и в „ Строителство “ - с 5.3 хиляди.

В процентно изражение нарастването е най-значително в икономическите действия „ Операции с недвижими парцели “ - с 5.3%, „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения “ - с 5.1%, и в „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 4.5%, а най-голямо понижение е записано в „ Строителство “ - с 4.1%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР