Наемите ще повишават цените си, тъй като не отговарят на

...
Наемите ще повишават цените си, тъй като не отговарят на
Коментари Харесай

Цените на наемите също тръгват нагоре

„ Наемите ще покачват цените си, защото не дават отговор на цените на парцелите “.

Това предвижда специалистът в региона Снежана Стойчева пред „ Bulgaria ON AIR “. Според нея през тази година се чака пазарът да бъде спокоен и уравновесен, като не се чакат нови внезапни покачвания в цените на парцелите. По думите ѝ инфлацията в бранша е достигнала своя пик, а промени може да се чакат в границите на 5% най-много при новото строителство. 

Стойчева разяснява и положението на имотния пазар в София , където обстановката през предходната година бе доста динамична. По думите ѝ в някои жилищни региони цените са се повишили с 8-9% , само че в други, като „ Стрелбище “ и „ Кръстова вада “, скокът в цените е цели 16-17%. В „ Младост “ 4 нарастването при двустайните жилища е 9%.

Тя цитира данни, съгласно които хората, които си закупуват жилища, продължат да търсят най-много двустайни жилища и заради тази причина промените в цените при тях са най-осезаеми.

Все повече фамилии търсят и къщи към огромните градове . Около София цените остават доста високи и парцел няма по какъв начин да бъде открит под 100 000 лв.. За тази сума хората могат да потърсят къща наоколо до Бургас или Варна , само че с ангажимента, че тя ще има потребност от спомагателна инвестиция за главен ремонт. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР