Надзирателите в страната отново излизат на протест. Срещата между министъра

...
Надзирателите в страната отново излизат на протест. Срещата между министъра
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите подготвят нови протести

Надзирателите в страната още веднъж излизат на митинг. Срещата сред министъра на правораздаването Цецка Цачева и представителите на Синдиката на чиновниците в пандизите в България е минала без резултат.

По информация на БНР управлението на двата синдиката на надзирателите - Управителните препоръки на Синдиката на чиновниците в пандизите и Синдикат "Охрана ", организират взаимно съвещание, на което разискват възможни протестни дейности.

Според синдикатите на надзирателите договарянията, които са водени през последните 6 месеца, са неуспех.

Припомняме, чиновниците в пандизите упорстват за 20% нарастване на заплатите и за разкриване на повече работни места в системата. До в този момент надзирателите са получили 5% нарастване.

Срещата с правосъдния министър Цецка Цачева беше поискана от Синдиката на надзирателите. Синдикатите желаеха информация за развиването към настояванията им за увеличение на заплатите и повече щатни бройки.

По първична информация на срещата с Цачева през днешния ден е станало ясно, че няма позитивно развиване по настояванията.

Възможно е надзиратели и правосъдна защита да излязат протестно пред работните си места на 29 януари, понеделник, когато е професионалният им празник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР