"Надяваме се в началото на лятото тази криза да е

...
"Надяваме се в началото на лятото тази криза да е
Коментари Харесай

Дончев: Надяваме се в началото на лятото тази криза да е зад гърба ни


"Надяваме се при започване на лятото тази рецесия да е зад тила ни. Но след тази пандемия светът ще е друг ". Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на "Здравей, България " по Нова телевизия. И добави, че страната ще направи всичко допустимо, с цел да смекчи последствията от нея. Той не се нае да предвижда дали ще се наложи удължение на изключителното състояние.

"Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги ограничения против разпространяването на ковид. По този въпрос не би трябвало да има разнообразни гледни точки ", безапелационен бе Дончев. Той акцентира, че ръководещите пробват по всякакъв начин да смъкват товара, който носи здравната ни система.

Дончев изрази мнение, че няма да се усети дефицит на болнични кревати, тъй като в полеви лечебни заведения могат да се трансфорат още десетки пространства у нас. "От гледна точна на кревати и съоръжение мисля, че ще се оправим ", сподели вицепремиерът. Това, което би било проблем в тежка обстановка, е неналичието на медицински личен състав ", счита Дончев.

Той акцентира, че ръководещите пробват по всякакъв начин да понижат товара на здравната ни система. "Надявам се да удряме от горната страна пика на болестта и да даваме повече късмет на учените, които търсят лекарство и ваксина ", сподели още вицепремиерът.

Той сподели още, че напълно скоро ще бъде налична електронна система, през която хората ще могат да ревизират дали са били в контакт с болен от COVID-19.

Дончев разяснява и мярката, съгласно която в продължение на три месеца страната ще изплаща 60% от заплатите на чиновниците на затруднените компании.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР