„Надяваме се подкрепата да дойде от народните представители на ИТН.

...
„Надяваме се подкрепата да дойде от народните представители на ИТН.
Коментари Харесай

Министър Иванов: Радев да отговори защо напада правителството и е с ГЕРБ и ДПС

„ Надяваме се поддръжката да пристигна от народните представители на Има Такъв Народ. Те към момента са част от кабинета. Искрено се надявам здравият разсъдък да надделее. Призовавам всички, в това число и ръководителите на Има Такъв Народ, да гласоподават със съвест. “ С този апел се обърна министърът на земеделието доктор Иван Иванов в предаването „ Защо, господин министър? “ на БТВ.

Той добави, че за него е неразбираема тази новосформирана коалиция, която се е появила в Народното събрание от партии, които по принцип са погрешно ситуирани с една единствена цел една от тях да резервира старите си механизми за въздействие. Министър Иванов съобщи, че Българска социалистическа партия поставя старания на база диалози и апели към народните представители, които имат разсъдък. „ Народният представител съставлява българския народ, той би трябвало да влезе в тази роля, тъй като жителите явно не желаят това събиране, което е с неразбираема цел. Премиерът и вицепремиерът Нинова няколко пъти обявиха, че това е коалиция на мафията “, добави още агроминистърът. По думите му в случай че се съберат ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и “Възраждане “ това ще е коалиция, която слага под въпрос въобще актуализацията на бюджета, парите за пенсионери, парите за младите фамилии, бъдещето на страната. " Най-интересното беше, че “Възраждане” гласоподаваха срещу нарастването за пенсиите. Те обричат на апетит нашите родители, баби и дядовци “, сподели още министър Иванов.

На въпроса за изказването на президента Румен Радев министър Иванов съобщи, че е мощно сюрпризиран от думите му. „ За мен е в действителност изненадващо и много недопустимо, защото заставайки против държавното управление той застава и против Българска социалистическа партия. Това значи че в партията ще възникне сериозна полемика по тази тематика и какви ще бъдат взаимоотношенията ни оттук насетне “, добави аграрният министър.

Относно френското предложение министър Иванов съобщи, че всеки, който сега употребява тематиката Македония спекулира. „ Ние сме декларирали тъкмо и ясно, че тази тематика за Българска социалистическа партия е затворена страница “, посочи агроминистърът.

По мотив изкупуването на зърно министърът на земеделието съобщи, че сега е отпаднала нуждата от подобен запас, защото ни чака доста добра годишна продукция тази година. „ Аз персонално се убедих в Добрич когато присъствах на разкриване на жътвата “, добави министър Иванов. Той акцентира, че не чакаме да има риск от дефицит на зърно. „ Предприели сме всички нужни дейности в тази посока. Осигурили сме средства за земеделците, несъмнено, това е обвързвано неразделно с приемане на актуализация на бюджета. Защото в противоположен случай следствията ще бъдат доста тежки “, безапелационен бе аграрният министър. Той изясни че отпуснатите средства за изкупуване на зърно са в Българска народна банка и следва решение на Министерски съвет по какъв начин да бъдат оползотворени.

В умозаключение бе коментирана тематиката Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, където министърът на земеделието доктор Иван Иванов съобщи, че е дал цялостната независимост на проф. Даскалов и на заместник-министърът на земеделието Иван Христанов. „ Отварям скоба, че са от представители от Политическа партия, което е един сериозен знак за доверие сред двата съдружни сътрудници. Ние сме единственото министерство, което се ръководи взаимно Българска социалистическа партия и Политическа партия “, заключи министър Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР