Надяваме се най-накрая да се реши спорът за името на

...
Надяваме се най-накрая да се реши спорът за името на
Коментари Харесай

Борисов: Надяваме се най-накрая да се реши спорът за името на Македония

Надяваме се най-сетне да се реши разногласието за името на Македония. Това си е ваша работа, ние единствено се надяваме, да не си помислите, че ви даваме ум. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на конференция за Западните Балкани в НДК.

„ Бавничко, с разговор, методично, капка по капка най-сетне се съгласиха и през днешния ден всички ще участват на Съвета “, уточни Бойко Борисов.

„ Македония има 11 милиарда евро Брутен вътрешен артикул, Сърбия – 41 милиарда, Албания – 13 милиарда, Косово- 8 милиарда, Босна и Херцеговина- 17 милиарда, Черна гора- 4 милиарда “, изясни министър председателят и посочи, че България има 57 милиарда Брутният вътрешен продукт. “Като население Западните Балкани са по-малки от Румъния. Като Брутният вътрешен продукт са като Словакия. Кое е толкоз ужасно, за какво толкоз се плашите “, попита той европейските водачи. „ Успели сме да ги доведем тук и да сложим проблемите, само че всичко зависи от нас “, сподели още Бойко Борисов.

По думите му, Съветът не се организира в доста преференциална за Западните Балкани обстановка. „ Брекзит зацикля, не се развива по този начин, както на всички ни се желае. Голяма част от вниманието на ще отиде в нуклеарното съглашение с Иран, комерсиалните връзки със Съединени американски щати “, съобщи Бойко Борисов. „ Силно обезпокоени сме, на фона на десетки жертви в Палестина “, сподели още той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР