Надявам се в скоро време да възстановим въздушните връзки между

...
Надявам се в скоро време да възстановим въздушните връзки между
Коментари Харесай

Николова пред туроператори в Москва: Надявам се скоро да възстановим въздушните връзки

Надявам се в скоро време да възстановим въздушните връзки сред нашите две страни, тъй като България и Русия разполагат с обичайно отлични връзки в региона на туризма, както на институционално, по този начин и на експертно равнище. Русия е предпочитан туристически пазар за страната ни. Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма по време на срещата си в Москва с представители на български и съветски туроператори, оповестиха от Министерството на туризма.
Отново бих желала да Ви уверя, че в изискванията на продължаващата пандемия от, България е безвредна туристическа дестинация, която чака да посрещне своите другари и посетители от Русия. Министерството на туризма подсигурява за безпроблемното и несъмнено протичане на зимен туристически сезон 2020 и летен туристически сезон 2021, съобщи вицепремиерът Николова. Правя постоянно визити в местата за настаняване и хранене, с цел да проследявам за осъществяването на санитарните рекомендации по отношение на ковид, увери министърът на туризма присъстващите представители на бизнеса, представена от БГНЕС.
 Марияна Николова пред ТАСС: Преговаряме за въстановяване на полети с Русия Марияна Николова пред ТАСС: Преговаряме за въстановяване на полети с Русия
Русия и България водят договаряния за възобновяване на полетите сред двете страни. Това съобщи в изявление за ТАСС вицепремиерът и министъ...
Туроператорите обявиха желанието си за образуване на повече чартъри и развиване на здравен и балнео туризъм. Нашата минерална вода има лечебни качества и не инцидентно немската здравна каса включи България измежду страните, в които ще признава разноските за възобновяване на нейните пенсионери, акцентира Марияна Николова. Туроператорите сложиха и въпроса за издаването на визи. От българска страна, в лицето и на посолството, ни получиха увещание, че срокът, в който обработват поръчките за визи е доста скъсен - 3-4 дни, а от време на време и до 48 часа.
Има опция да се усилят чартърните стратегии за България, само че е реалност голяма конкуренция от Турция, където няма визи и по тази причина за нас е значимо бързо да вадим визи, обявиха участващите в срещата туроператори. Сега български визи се вадят в три съществени центъра - Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург.
Вицепремиерът Николова уточни и съществуването на специфична мярка от страна на страната за поддръжка на чартърните стратегии - могат да аплайват и съветски оператори – бюджетът програмата е 55 млн. лева и ще работи и за сезон 2021-2022.
Българското държавно управление предприе навременни ограничения, с които да облекчи оптимално туристическия бранш и които имаха забележим потребен резултат за туристическия отрасъл. В интернационален проект напъните ни бяха ориентирани към оптимално бързото възобновяване на входящия туризъм в страната, уточни госпожа Николова. След като първо възстановихме туристообмена с множеството страни членки на Европейски Съюз, Министерството на туризма предпочитано се концентрира върху възобновяване на туристопотока с трети страни (извън ЕС), които са съществени генериращи туристически пазари. Поетапно бяха отворени границите с Израел, Турция, Молдова, Украйна и Беларус, като в началото, при визитите от тези страни се изискваше наложително показване на PCR-тест или 14-дневна карантина. Към днешна дата остава да възстановим туристическите визити с Русия, което имам вяра ще се случи оптимално скоро и за което Министерството на туризма работи предпочитано, сподели тя и още веднъж напомни, че България остава измежду страните с минимум инфектирани на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация.
 Марияна Николова: Да запазим българските туристи по родното Черноморие Марияна Николова: Да запазим българските туристи по родното Черноморие
" Трябва да запазим българските туристи по родното Черноморие и да стартираме политика за връщането на сънародниците ни по морските курорт...
Вицепремиерът Марияна Николова насочи покана към участващите в срещата туроператори да вземат участие в идния Българо-руски туристически конгрес, отдаден на оздравителния и балнео туризма след световната пандемия от COVID-19, който би трябвало да се организира в България през последното тримесечие на 2020 година или началото на 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР