Надявам се най-късно до средата на декември бюджетът за следващата

...
Надявам се най-късно до средата на декември бюджетът за следващата
Коментари Харесай

Кога ще бъде приет бюджетът за догодина

Надявам се най-късно доникъде на декември бюджетът за идната година да бъде признат, разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

Поводът е внесен проект на решение в Народното събрание (НС), с който се предлага да бъде продължен срокът, в който Асен Василев е задължен да внесе в парламента проекта на бюджет за идната година.

Срокът е 30 октомври, в този момент му дадохме пролонгация, изясни Добрев, който е един от вносителите на проекторешението. Той е подсилен от нашата парламентарна група, тъй като Народно събрание няма да работи през октомври поради предизборната акция, по тази причина е по-добре да се даде повече време, добави Добрев. Когато би трябвало да сме градивни, сме такива, означи той. 

Според него за удължаването на периода има и друга причина, тъй като, по думите му, не излизат сметките в бюджета, най-много свързани със събиране на доходи. Това, което виждам сега е, че се приказва за увеличение на налози, хрумвания като „ донос-бонус “, уточни депутатът.

За да се вметнат в трите %, ще би трябвало да се редуцират разноски, същият проблем финансовото министерство ще има и за идната година, изясни Делян Добрев.

 istock istock
За концепцията на Асен Василев да бъде върнато 20 % Данък добавена стойност за ресторантьорите, Добрев разяснява, че ще изчакат да видят предлагането и плановете, които да покажат, че при повдигане на ставката, приходите няма да останат отново същите. Той предизвести, че е допустимо ресторантьорите още веднъж да минат в сивия бранш вследствие на по-високата ставка.

За цената на горивата напомни, към този момент има признат закон още на 24 януари т.г.. Според него " Лукойл " досега е трябвало да внесе във Фонда за енергийна сигурност близо 1 млрд лева, които да отидат при водачите в България. Средно прави по 500 лева на водач, които към този момент трябваше да бъдат изплатени, счете Делян Добрев.

Според него не е неволна неточност да изготвиш един лист с компании, които да получават стотици милиони. Коментарът е по отношение на индикативния лист по териториалните проекти за обективен преход за въглищните райони. Създадохме комисия, която де се увери, че оттук насетне няма да има „ непрозрачно нагласяне на компании, които да получават пари от Европейски Съюз “, уточни Добрев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР