Надявам се на честни и прозрачни избори на 11 юли.

...
Надявам се на честни и прозрачни избори на 11 юли.
Коментари Харесай

Цветанов: Хората се отърсват от страха

Надявам се на почтени и транспарантни избори на 11 юли. Това съобщи в Пазарджик ръководителят на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов.

Днес ( 28.06 б.р.) той се срещна с част от актива на партията и симпатизанти в предизборния щаб на бул. „ Александър Стамболийски “. Сред присъстващите бяха и претендентите за народни представители от листата на партията в 13 МИР Пазарджик.

„ Имахме среща с регионалния шеф Иван Васев и с него разговаряхме по отношение на провеждането на идните избори “, сподели лидерът на листата Атанас Шопов.

„ Получихме увещание от регионалния шеф, че изборите ще бъдат почтени. Аз го познавам от доста време и мога да кажа, че е бил топ-полицай и ще се оправи с това, което цялата локална общественост чака от него. Дискутирахме и това, че пет или шест хиляди преференциални гласа не са „ национална обич “, а заплатен избор. По този метод се управлява волята на хората при изборите за парламент ", добави лидерът на листата в Пазарджик.

По думите му изборната интензивност на идния избор няма да бъде доста висока, като се базира на извършените през вчерашния ден частични избори за кметове на дребни обитаеми места и в Благоевград..

„ Страхът си отива, само че в дребните села, той още дълго време ще витае, тъй като там на процедура нищо не се е трансформирало ", добави Шопов.

„ Частичните избори през вчерашния ден демонстрираха, че страхът си отива, резултатите са справедливи и нито една партия не ги оспори. Това значи, че те са извършени по разпоредбите “, съобщи ръководителят на " Републиканци за България ".

„ Хората би трябвало да създадат своя осведомен избор, би трябвало да са наясно за кого гласоподават и какво ще получат, когато го изберат. Това е ролята на предизборните стратегии, само че за жалост и тази акция не се трансформира в сцена, на която да забележим предложенията на политическите субекти, а в сцена, да се показват компромати и оклеветяване. Не считам, че това е вярно и поради това, призовавам хората, които харесват " Републиканци за България ", да прочетат нашата предизборна стратегия. Тя е, което ще ги стимулира да ни предпочетат. Ние постоянно сме казвали, че имаме управнически екип и управнически решения. Това, кoето предвиждаме в случай че бъдем определени, е:

- да създадем актуализация на пенсиите;

- да използван работещи тласъци за бизнеса;

- да подпомогнем хората, които се занимават земеделие.

Няма по какъв начин да не го кажа, когато съм на посещаване в област Пазарджик. Освен това, страната сега не прави разлика сред компания, в която работят трима души и триста души. Тя не е намерила точния механизъм тъй че да подкрепи дребната компания, тъй като тя в пъти повече се нуждае от помощ от огромната. Ние предлагаме това да стане посредством патентният налог “, сподели още Цветанов.

Водачът на листата Атанас Шопов разгласи и това, че към организацията на „ Републиканци за България “ в региона се причислява и екскметът на Ветрен дол – Димитър Христосков. Той от своя страна разгласи, че е направил този избор, тъй като счита, че Републиканци за България имат заложени в програмата си механизми за стимулиране на интензивността на кметовете и в дребните обитаеми места.

„ Голям проблем при нас е, че ние не разполагаме с бюджет, а хората все са на вратата на кабинета ми. Всеки има потребност от помощ, а с цел да мога да му я окажа, би трябвало да изпиша три листа и да очаквам един месец до момента в който общинският кмет реши да ми отпусне средства “, сподели Христосков.

„ Ето за какво, ние в " Републиканци за България " имаме в програмата си и предложение за смяна в законодателството, което да обезпечи по 10 000 лева годишно на кметовете на дребните обитаеми места. Така те ще могат сами да преценят какъв брой съответни са потребностите на хората и няма да се бавят в осъществяването. На мен ми е ясно, че в малко село при кмета са всички пенсионери, че те имат потребност от това някой да им напазарува или да им купи медикаментите от града. В дребното село кметът е индивидът, който е виновен за всичко и всички “, сподели Цветанов.

След срещата в Пазарджик, той се насочи на среща със симпатизанти в Стрелча и Панагюрище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР