Надявам се на 40 и повече квоти за олимпийските игри

...
Надявам се на 40 и повече квоти за олимпийските игри
Коментари Харесай

Министър Илиев: Надявам се на 40 и повече квоти за Олимпиадата

Надявам се на 40 и повече квоти за олимпийските игри в Париж, разгласи министърът на спорта Димитър Илиев по време на чуването си пред комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта, съобщи кореспондент на БГНЕС


" До момента имаме 12 квоти, което за мен е малко, въпреки спортните хора да ме убеждават, че е ок. Тепърва престоят надпревари, на които ще се печелят още. Надявам се на 40 и повече. Поне по този начин беше декларирано на срещите с федерациите ", разяснява някогашният рали водач.

Относно стадион " Българска войска " той обясни: ЦСКА и " Сердика спортни парцели " са основали общо сдружение. Чака се последна последно позволение... тук ми подсказват, че става въпрос за екологична оценка, след което клубът може да пристъпи към реорганизация на оборудването. "

Той приказва и за свадите в българския шахмат.

" Възникнаха много въпроси към присъединяване на Нургюл Салимова на Световната купа. За следващ път желая да я поздравя. Проблемите потеглят от 2017 година, когато на тогавашната федерация се лишава лиценза. До ден сегашен вървят каузи, а все още пет федерации. Миналата година Българска федерация по шахмат 2022 получи лиценз от министър Лечева, само че не е приета от ФИДЕ, тъй като в нея има хора от остарялата федерация, която е обвързвана с корупция. Сложна обстановка, тъй като по този начин състезателите ни мъчно биха могли да вземат участие по интернационалните надпревари. Направили сме опит всички федерации да седнат на една маса и да приказват, само че те не желаят. Ние нямаме право да се бъркаме, а единствено да следим тяхната активност, и извършват ли закона, в случай че го нарушат можем да се намесим, само че до момента това не се е случило. Разединението не води до нищо положително, най-после сметката я заплащат спортистите ", обстоен бе Илиев.

Депутатът и някогашен министър на спорта Красен Кралев обясни, че през 2017-а лицензът на шахматната централа е бил лишен поради разкрита и потвърдена кражба на 2 млн. лв. от тогавашния й президент Силвио Данаилов и предложи: " Ако ФИДЕ не признава БФШ 2020, министерството да й отнеме лиценза ".

" Нямаме база, на която да предприемем деяние против тази федерация. Грешката е направена, когато е публикуван лиценз ", отговори му Димитър Илиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР