Надявам се да има повече смели народни представителиПарламентарната група на

...
Надявам се да има повече смели народни представителиПарламентарната група на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Ако падне правителството това означава, че Борисов се връща на власт 

Надявам се да има повече смели народни представители

„ Парламентарната група на Българска социалистическа партия е единна. Ние сме взели решение, което няколко пъти е препотвърдено. По гласуването се вижда, че групата ни е една от най-редовните като наличие и присъединяване. Не е време да напуснем обединението, тъй като към момента не сме свършили задачата, за която българските жители ни изпратиха в Народното събрание – да променим модела на Борисов. Моделът на това ръководство, за което хората месеци наред стояха по площадите и няма по какъв начин в този момент ние да кажем, че смяната е свършила. Напротив, тя в този момент започва- към този момент с изчистено болшинство, което не може да бъде поддадено на едни или други ползи. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия.

„ Надявам се в последна сметка българските народни представители да погледнат хората, които са ги изпратили там и с ясно схващане да отидат в Народното събрание, знаейки защо гласоподават. Мисля, че в българския парламент има кардинални народни представители и тези, които в този момент напущат парламентарната група на Има Такъв Народ са смели хора, надявам да има повече такива “, безапелационен бе Свиленски и добави, че няма по какъв начин тези смели хора да останат част от партията на Слави щом са определяни като едни натискачи на бутони.

Според него преди седмица никой не е предполагал, че през днешния ден ще се водят диалози за избор на съмнение и дефинира промяната на Никола Минчев като неточност на кукловодите, тъй като действително това го е трансформирало в воин пред българския народ. „ Важното е Народното събрание да има болшинство, което да осъществя измененията в България, с цел да имаме една мощна и естествена страна, в която всички желаеме да живеем “, акцентира ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ”.

„ Призовавам всеки, който твърди, че има пазаруване на гласове, защото го чух и от президента във вчерашния ден – да сяда и да написа сигнал до прокуратурата, до ДАНС, до всички органи в страната. Всеки, който приказва за пазаруване на депутати и не пуска сигнали е съизвършител в това закононарушение по наказателния кодекс “, изясни социалистът и прикани да приказва всеки, който има данни по въпроса.

„ Работата в Народното събрание ще бъде сложна, би трябвало да се обезпечава кворум, да работят комисиите. Но преминавайки в този момент през тези неща и през вота на съмнение ще бъде обещано успокоение. Ние би трябвало да стоим в Народното събрание, с цел да приемем бюджета, както и тези 20 закона, които са нужни за Плана за възобновяване и резистентност парите, от който ще подкрепят стопанската система, бизнеса и общините, с което ще се пребори инфлацията “, обоснова Свиленски нуждата от 121 смели народни представители, с цел да продължи България по пътя на развиване.

Той дефинира като нелепости думите на Борисов от тази заран. „ Събрал е техните си членове в 5 звезден хотел и споделя по какъв начин се прави баница. Трябва да разбираем пред българското общество какво следва, в случай че вота мине и държавното управление падне – ето това следва. Борисов да се върне на власт. Коалицията е ясна – „ Възраждане “, ГЕРБ, Движение за права и свободи и към този момент присвоената част от останалите депутати от групата на „ ИТН “ – Борисов няма какво да бяга от този въпрос. “, добави депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Преди 2 седмици гласувахме избор на съмнение на зам.-председателя на Народното събрание и там от ГЕРБ и „ Възраждане “ се бяха подписали дружно. Вчера беше същото и евентуално отново по този начин ще бъде при идния избор на съмнение “, съобщи Свиленски и добави, че Борисов тези приказки може да си ги споделя в Банкя и Албена, само че българите виждат истината.

По думите му кражбите стопират и това е реалност, тъй като единствено преди 1 година се споделяше, че няма пари за пенсиите да бъдат увеличени от 300 на 470 лв., само че с ръководството през днешния ден, в което вземат участие от Българска социалистическа партия се оказва допустимо. „ А от октомври ще получават още по-високи пенсии, тъй като ще бъде върната и другата правдивост “, сподели още де националният представител от левицата.

„ Детските градини можеха ли да станат безвъзмездни? При Борисов не можеха, тъй като трябваше парите от автомагистрали да отидат във компаниите, които няма да построят автомагистрали. Сега може – от 1 април детските градини и яслите са безвъзмездни. Добавките на младите родители, данъчно облекчение – всеки месец 50 лв. “, изясни Свиленски за обществените ограничения, които ще оказват помощ на хората да живеят по-добре.

„ Голямата заплаха е сред първо и второ четене тези хора да саботират бюджета, както го направиха предходната година, да внесат оферти, които да блокират осъществяването му и на процедура да стане по този начин, че страната да не може да действа “, изрази социалистът своите опасения и добави, че ръководещите ще създадат всички допустимо посредством поддръжката на обществото и народните представители да създадат по този начин, че бюджета да бъде признат, тъй като България има потребност от него.

Рекордната инфлация по думите на социалиста не е единствено в България, а в цяла Европа и по света и е трябвало да се мисли по-отговорно, когато от Българска социалистическа партия предходната година са казвали, че би трябвало да има държавно управление, а не да се вършат избори след избори. „ Трябват дейности, а не приказки. Трябва да се одобри бюджета и вие ще видите опитите за саботажи. Положението е такова, тъй като има безотговорни хора, които пробват да саботират процеса “, безапелационен е Свиленски.

Председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” се притеснява, че задкулисието няма да спре, тъй като всички проблеми са почнали единствено преди няколко седмици, когато ръководещите са внесли Закона за КПКОНПИ и очевидно кукловодите се опасяват от това, че може Рашков да оглави антикорупционната комисия.

В умозаключение Георги Свиленски сподели, че президента има право да изрича лично мнение, само че за социалистите е по значимо какво мислят българите и по какъв начин те одобряват дейностите на ръководещите. „ Тези хора единствено преди 2 години бяха пред президентството и подкрепяха Радев. Нека в този момент той излезе и да им каже, че държавното управление не се оправя. Да го изясни на тези, които го избраха – в този момент да им изясни, че държавното управление би трябвало да бъде свалено, с цел да пристигна господин Борисов, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и Слави Трифонов “, приключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР