“Надявам се, че времето, което дадох допълнително, да бъде оползотворено

...
“Надявам се, че времето, което дадох допълнително, да бъде оползотворено
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! ГЕРБ гласят голямо острие за свой кандидат за министър-председател, партиите са в шок

“Надявам се, че времето, което дадох в допълнение, да бъде оползотворено по най-хубавия метод ”, съобщи през вчерашния ден президентът Румен Радев и разгласи, че ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарно показана група (ГЕРБ-СДС) в понеделник от 10:00 ч.

Това ще стане два месеца и три дни след парламентарните избори на 2 октомври т. година

От ГЕРБ-СДС декларирали за “Труд NEWS ”, че претендентът им за министър-председател ще бъде шефката на парламентарната група Десислава Атанасова.

Самата тя нито удостовери, нито отхвърли това. “Търсим вид да има държавно управление, подхождаме съществено. Досега, когато е връчван мандат на ГЕРБ, ръководителят на ПГ на ГЕРБ участва. Имало е случай, в който сме прибирали директория, само че в този момент изрично ще приемем досието и ще опитаме в границите на 7 дни да върнем изпълнен мандат ”, съобщи Атанасова. Тя обаче издаде, че съставът на държавното управление ще включва “нещо остаряло, нещо ново, нещо синьо и нещо назаем ”.

Наблюдатели разтълкуваха тази загадка по този начин: нещо остаряло – министри от предходни държавни управления на ГЕРБ, нещо ново – нови хора от партията, нещо синьо – от съдружния сътрудник Съюз на демократичните сили, и нещо назаем – външни специалисти. От Съюз на демократичните сили удостоверили за изданието, че ще упорстват техният водач и народен представител Румен Христов да бъде министър.

“Ако се внесе състав на кабинет, Българска социалистическа партия ще гласоподава “против ” и няма да поддържа мандат на ГЕРБ. Но съм оптимист, че може да има държавно управление ”, загадъчно разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“Все още парламентарната група не е взела решение ще поддържа ли държавно управление на малцинството на ГЕРБ. Ще създадем изчерпателен разбор, преди да решим кой мандат ще подкрепим и по кое време, тъй като обстановката е доста динамична, а хора желаят държавно управление ”, съобщи депутатът от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров, някогашен министър в държавното управление на тройната коалиция.

Съпартиецът му Йордан Цонев, зам.-председател на Народно събрание, пък сподели, че Движение за права и свободи чака съществени диалози от първия мандатоносител, само че до момента не са водени никакви диалози по съставянето на държавно управление. Цонев прикани ГЕРБ да се отнесе съществено.

А депутатът от Демократична България Стоян Михалев съобщи за “Труд NEWS ”, че имали информация, че при визитата си в Турция преди дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е имал среща с президента Ердоган, който бил настоял Движение за права и свободи да влезе в ръководството на страната.

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов чака ГЕРБ да осъществя първия мандат посредством “Български напредък ”. Но Демократична България изрично нямало да отиде на диалог за поддръжка на мандата, връчен на партията на Бойко Борисов.

Според съпредседателя на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков е допустимо да се сформира държавно управление и с първия мандат на ГЕРБ, тъй като имало към този момент съгласуваност на “хартиената коалиция ” сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Парламентарната група на “Български напредък ” е подготвена на диалози след връчване на първия мандат на ГЕРБ, изясни ръководителят є и водач на партията Стефан Янев. А на въпроса дали той може да е министър председател на подобен кабинет, някогашният длъжностен министър-председател сподели, че “не му e детската фантазия, само че в случай че получи предложение, е подготвен да води диалози ”.

Тя е 8 пъти народен представител, министър на опазването на здравето

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. През 2001 година получава магистърска степен по право в Университета за национално и международно стопанство, през 2009 година по политология и дипломация във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий ”, а през средата на 2011 година по европейска интеграция в същия университет. Владее свободно британски и съветски език.

От 2002 година е правосъден претендент в Окръжен съд – Русе. Между 2005 и 2007 година е юрист в Областния диспансер за психиатрични болести със стационар в град Русе, а от 2007 до 2009 година и в Многопрофилната болница за интензивно лекуване. От 2011 година е юрист в Адвокатска гилдия – Русе. Междувременно е и общински консултант в Русе и ръководител на Комисията по правда, публичен ред и сигурност.

Между 2009 и 2012 година е депутат за Русе от ГЕРБ в 41-то Народно заседание. От 14 юли 2010 година е ръководител на парламентарната Комисия по опазване на здравето, а от 21 март 2012 до 13 март 2013 година е министър на опазването на здравето.

Тя е народен представител и в 42, 43, 44, 45, 46, 47 и в този момент – в 48-то Народно събрание. Била е заместник-председател е на Комисията по правни въпроси в 44-то Народно събрание и член на Комисията по външна политика.

Ръководител е на парламентарната делегация на ОССЕ.

Председател е на парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в XLV, XLVI, XLVII и XLVIII Народно заседание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР