Надявахме се това лято да бъде по-силно, но уви. Наистина

...
Надявахме се това лято да бъде по-силно, но уви. Наистина
Коментари Харесай

Тежка прогноза за заведенията. Кой е най-големият проблем?

Надявахме се това лято да бъде по-силно, само че уви. Наистина може да се постави оценка " оцеляване ". Това пред нова телевизия Ричард Алибегов, ръководител на Българска асоциация за заведенията.

Той изясни, че действително облаги за туристическия и ресторантьорския бранш няма, защото те са изядени от високите цени на всичко - от тока и газа до общата инфлация. Отделно от това казусът с фрагментите се задълбочава, защото секторът е станал неприветлив още от коронавирусната пандемия, когато поради публичните настройки и несигурността, работната мощ е избягала.

Алибегов отхвърли изказванията на Национална агенция за приходите, че 60% от заплащанията в плик са от бранша на туризма. Той напомни, че намаляването на Данък добавена стойност ставката на 9% не е било обществена, а икономическа мярка, която е постигнала задачата си - изсветляване на бранша. Очакването да се понижат крайните цени в заведенията е опорка, която няма съображение в действителността. Сега обаче с връщането на Данък добавена стойност ставката на 20% обстановката е пагубна, по думите на Алибегов.

Секторът на туризма се надява на постоянен кабинет след 2 октомври, който да вземе незабавни ограничения за стремително преодоляване на енергийната рецесия, с цел да се успокои ситуацията - единствено при успокоение хората излизат на заведения и харчат пари.

В противоположен случай половината бранш ще загине, няма накъде, ще има банкрути, а следва зимен сезон, предизвести Алибегов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР