Надпреварата за надмощие на пазара за спортни стоки между водещите

...
Надпреварата за надмощие на пазара за спортни стоки между водещите
Коментари Харесай

Adidas срещу Nike в битка на световното

Надпреварата за превъзходство на пазара за спортни артикули сред водещите компании Adidas и Nike ще навлезе в решителна фаза с началото на международното шампионата по футбол в Русия. С големия си зрителски интерес шампионатът на планетата е най-голямата сцена за реклама на спортните марки.

В разногласието за доходи значима роля заемат спонсорските контракти, като международният първенец ще донесе обилни средства от продажби на фланелки в компанията, която доставя оборудването му. В това отношение Adidas теоретично има по-голям късмет по отношение на американския си съперник. Германската компания има спонсорски контракти за оборудването с 12 тима в конкуренцията, до момента в който Nike е обвързана с 10 от 32-та отбора в шампионата, написа „ Дневник “.

Сред клиентите на Adidas са спечелилите от последните две международни шампионати - Испания и Германия, както и едни от любимците Аржентина и Белгия. В клуба на Nike са кандидатите за купата Бразилия и Франция, дружно с Англия и европейския първенец Португалия. Световното състезание в Бразилия преди четири години се оказа златна мина за Adidas. Германската компания регистрира продажби на обща стойност 2.1 милиарда евро. Продадени бяха общо 14 хиляди публични топки и 8 милиона фланелки, 3 милиона от които на първенеца Германия.

Adidas е спонсор на най-големия футболен конгрес в света и ще доставя шампионата с топки до 2030 година Наскоро компанията продължи партньорството си с Шампионската лига. От шампионата в Русия обаче от Adidas чакат стеснен приток от средства поради стопанската система в страната, която е в застой. „ Световното в Русия дава по-ниски финансови благоприятни условия, в сравнение с преди четири години в Бразилия. В същото време чакаме шампионата с неспокойствие. Надпреварата е приказен метод да вдъхнем живот от международен мащаб на нашата марка ", сподели шефът на Adidas Каспер Рорстед.

Докато договорите с тимовете за значими за продажбата на фланелки, то обвързването с огромните звезди и идоли на мнозина също носи обилни доходи при продажбата на бутонки. Сериите на Кристиано Роналдо (Nike) и Лионел Меси (Adidas) предстоящо са най-доходоносните за двете марки. Очакванията са близо 65% от футболистите на международното да носят бутонки на Nike. Това важи за съвсем половината от немския и испанския тим, макар че Adidas е спонсор на тима. Германската компания отстъпва доста, като една четвърт от играчите в Русия ще са с нейни бутонки.

Футболистите на Иран, които желаят да носят обувки на Nike, евентуално ще бъдат разочаровани. По мотив излизането на Съединени американски щати от иранската нуклеарна договорка американците не разрешиха на иранските футболисти да играят с техни бутонки, до момента в който оборудването им е спонсорирана от Adidas. Двете марки се чака още веднъж да си разделят огромния къс от приходите, като разликата в превъзходството им над другите марки мъчно би се трансформирала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР