Надпреварата между Тесла и Фолксваген за доминация в пазара на

...
Надпреварата между Тесла и Фолксваген за доминация в пазара на
Коментари Харесай

Давид срещу Голиат: битката между Tesla и VW

Надпреварата сред Тесла и Фолксваген за доминация в пазара на електрически автомобили не е равнопоставена. Докато американският пионер от Силициевата котловина се пробва да доближи индустриалната си цел от 500 хиляди автомобила годишно, немският авто колос от Волфсбург няма никакъв проблем с сходни индустриални размери. Изходът от тази конкуренция ще бъде решен в Китай, където Тесла построява първия си цех отвън Съединени американски щати и търси нужните му фрагменти за производството.

В същото време Фолксваген преструктурира две от множеството си заводи, с цел да стартират да създават беземисионни коли, и може да разчита на образования си личен състав. През 2020 година се чака и в двете китайски заводи на компанията да стартира производството на електрически коли. Както оповестява организация Ройтерс, до 2022 година потенциалът им би трябвало да доближи 600 хиляди бройки годишно. А в близко бъдеще международното произвеждане на електроавтомобили с марката Фолксваген може да доближи близо 1 милион коли, с което немският тръст доста ще изпревари американския си съперник.
Фолксваген не подценява Тесла
При представянето на новия Golf 8 предходната седмица, генералният шеф на Фолксваген Херберт Дийс категорично акцентира, че почитат Тесла като съперник. Източници от Волфсбург споделят, че Дийс бил изключително впечатлен от софтуера на американската компания, чиито акумулатори устоят до 600 километра. Тесла не са нишов състезател, споделя по този мотив Дийс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР