Надпис Локо София се появи и на скулптура в Пазарджик

...
Надпис Локо София се появи и на скулптура в Пазарджик
Коментари Харесай

Локо София се появи и на скулптура в Пазарджик

Надпис " Локо София " се появи и на статуя в Пазарджик Надпис " Локо София " се появи и на една от най-красивите скулптурни композиции в Пазарджик - " Люлката на Салвадор Дали " на креативния тандем Марин и Светозара Кузеви.

Вандалщината бе снимана от ръководителя на Регионалната камара на архитектите арх. Петър Мурджев, оповестява Дарик. Той снимал фрагментите преди няколко дни и дълго се чудел дали да ги показа в обществените мрежи.

Опасявал се, че това се трансформира в зараза, а сладкодумен образец е по какъв начин след абсурда към появяването на " Локо - София " на паметника в Хирошима, същият надпис се появи и на Хеопсовата пирамида в Египет.

" Драсканиците по композицията са доста, от всичките й страни, в това число по раменете на Христос, без каквото и да било почитание към вярата. Направени са с маркер. Вероятно няма да е мъчно да се почистят, само че до тогава децата го виждат всеки ден при разходките си в парк " Острова ". Най-жалкото е, че по този начин ще стартират да одобряват вандализма като нещо обикновено ", разяснява арх. Мурджев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР