Надграждането на стратегическия диалог между България и Азербайджан в области

...
Надграждането на стратегическия диалог между България и Азербайджан в области
Коментари Харесай

Румен Радев: Сътрудничеството с Баку е ключово не само за България, но и за Европа

Надграждането на стратегическия разговор сред България и Азербайджан в области от съвместен интерес, измежду които енергетика, превоз, осведомителни и информационни технологии, разиска президентът Румен Радев на среща с министъра на външните работи на Република Азербайджан Джейхун Байрамов, който е на посещаване у нас.

Визитата се организира в навечерието на отбелязването на 30-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.



Президентът Румен Радев и министър Джейхун Байрамов бяха единомислещи, че другарските двустранни връзки, както и стратегическото партньорство сред България и Азербайджан са добра основа за задълбочаване на съдействието.

България приема Азербайджан като благонадежден сътрудник в редица области от търговско-икономическото съдействие. Двамата обрисуваха като изключително перспективни сфери за задълбочаване на партньорството превозът, осведомителните и информационни технологии, туризмът, просветителния продан.

Специално внимание бе отделено върху разширението на двустранното съдействие в региона на енергетиката, което е от основно значение освен за България, само че и за цяла Европа предвид на ускорение на диверсификацията на енергийните източници. Министър Джейхун Байрамов срещна президента Радев с дейностите на страната му за създаване и рандеман на различни източници на сила. Тема на диалога беше и опцията азерски компании да вземат участие в газификация на семейства у нас.

Ситуацията в Южен Кавказ също беше измежду тематиките на диалога. Президентът уточни, че единствено със средствата на дипломацията може да се реализиран устойчиви и необратими резултати за определяне на непоклатимост и мир в района.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР