Надеждността на автомобила зависи не само от правилните инженерни решения

...
Надеждността на автомобила зависи не само от правилните инженерни решения
Коментари Харесай

Лоши навици на шофьорите, които скапват автомобила

 Надеждността на автомобила зависи освен от верните инженерни решения и висококачественото произвеждане, само че и от държанието на лидера. Много повреди са породени от неприятното положение на съставените елементи и сглобките, породено от неправилни човешки дейности. Нека да разгледаме някои от неприятните привички на водачите, които постоянно вредят на колите.

Пренебрегване на ръчната спирачка

За да поддържа колата неподвижно и безвредно на място, ръчната спирачка се употребява прилепяне накладките на задния мост на автомобила. Някои водачи обаче избират да оставят колата на първа предавка или в състояние " P " за автоматизирани скоростни кутии. Тези дейности могат да доведат до щета на скоростната кутията, изключително в случай че колата постоянно паркира на стръмен терен. Това се дължи на огромното натоварване на частите на трансмисията.

Рязък старт от място

Някои водачи злоупотребяват с внезапни стартове от място, което има извънредно отрицателен резултат върху автомобила. Най-често това събитие може да се следи на светофари: щом светне зеленият сектор, към този момент се чува скърцане на гумите на започващия автомобил. Този табиет води до повреди в трансмисията и до огромни и скъпи поправки.

Студен мотор

Немалко водачи подценяват такова просто предписание като загряване на мотора преди шофиране. Те просто се качват в колата, палят мотора и потеглят да се занимават с бизнеса си. Такава работа на машината приключва с ускорено изхабяване на мотора и идни проблеми с неговата работа и огромни поправки.

Неправилно превключване на предавките

Друг постоянно срещан неприятен табиет е прибързано включване на задната предавка, без да се чака колата да спре изцяло. Това води до мелене на зъбни колела в трансмисията и в случай че скоростта на транспортното средство е висока - до щета на скоростната кутия.

Превоз на ненужни движимости

Много водачи имат навика да возят доста ненужни неща със себе си, което доста усилва тежестта на автомобила, разхода на гориво и форсира износването на окачването. Към такива ненужни неща могат умерено да бъдат причислени масла, автомобилна химия, куфари с принадлежности, туба с гориво, огромни съдове с вода и така нататък Ако не тръгвате на дълъг път, не трябва да цялостните багажника с всичко належащо за възможен ремонт на колата.

Източник: Money.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР