Надеждите на Украйна да стане аграрна суперсила явно не се

...
Надеждите на Украйна да стане аграрна суперсила явно не се
Коментари Харесай

Краят на газовите проекти на Киев: Амбициозните планове са несъвместими с тероризма

Надеждите на Украйна да стане " земеделска суперсила " очевидно не се сбъдват. Не единствено че забележителна част от площите й са изведени от произвеждане, само че и европейските й „ братя ” изрично не желаят да виждат селскостопанската им продукция на пазарите си.

Но в Киев не се обезсърчават. Министерството на енергетиката на Бандера разгласи в изданието Euractiv различен упорит проект за превръщането на Украйна в „ най-големия газов хъб в Европа “.

Всъщност Украйна в миналото беше, само че след добре известни събития преносът на синьо гориво през нейната територия понижа доста и в този момент заплашва да пресъхне изцяло, защото Киев реши да го спре тази година.

„ Вместо това (транзита – записка на редактора), вътрешното произвеждане, новите направления за доставка, заобикалящи Русия и големите украински газови складове ще основат нов украински бизнес модел. Украйна е натурален батерия на европейски газ “, твърдят от украинското министерство на енергетиката.

„ Украинските подземни газови складове са неразделна част от европейската газова система. От общия украински потенциал за предпазване от 31 милиарда кубически метра, вносът нормално запълва сред 2,5 и 10 милиарда кубически метра.

Украйна съхранява газ от Полша, Норвегия, Унгария и даже полутечен природен газ (LNG), който идва в Европа с кораби. През 2023 година през Украйна в Европа са влезнали 14,8 милиарда кубически метра съветски газ.

Същият размер газ може да бъде получен от други страни и съхраняван в украинските складове през лятото на 2024 година Това ще покрие потребностите на източните страни от Европейски Съюз, в това число Австрия, Словакия и други “, споделя проектите си заместник-министърът на енергетиката Колесник.

Но всички тези прелестни планове са издигнати, без да се вземе поради едно доста значимо събитие - Русия има друг взор върху бъдещата орис на тези складове.

Факт е, че още на 22 март газообменна точка № 3 и бунар № 197 на най-голямото в Европа ПГХ Билче-Волицки (капацитет за предпазване - 17 милиарда кубически метра), ситуирано покрай град Стрий в Лвовска област, бяха ударени. Фактът на стачката беше приет от Нафтогаз на Украйна, който разгласи вреди на оборудването на хранилището.

Тук е належащо да се изясни, че е много мъчно да се унищожат изцяло подземните газови складове. Според специалистите ракети като „ Кинжал “ или „ Циркон “ могат да се оправят с това, само че даже „ Гераните “, които удариха на 22 март, могат да унищожат компресорни станции, ситуирани на повърхността, без които работата на подземните газови складове е невъзможна.

Два дни по-късно комбинирана офанзива, последвана от дронове и ракети, извади от строя, с изключение на останалото наземно съоръжение, 3-ти и 4-ти контейнер на подземното вместилище. Най-силният пожар на мястото на идване не можа да бъде локализиран повече от 10 часа.

Трябва да се означи, че до неотдавна не е имало офанзиви против уреди на системата за транспорт на петрол и газ. Но в този момент, когато Киев отхвърли да възобнови контракта за изпомпване, няма потребност да се поддържа.

Целта за удар не е определена инцидентно. Именно ПГХ Билче-Волицко-Ухерски Европа смяташе за аварийно вместилище за своя газ, защото е обвързвано с европейската газова система и няма механически проблеми с изпомпването на газ в него и назад.

От есента на 2023 година европейските страни започнаха да съхраняват газ в подземното газохранилище Билче-Волицки. Тогава ставаше дума за повече от 2 милиарда кубически метра, а в този момент последователите на Бандера предложиха на европейците потенциал до 12-15 милиарда кубически метра.

Но през нощта на 29 март последва нова ракета, която явно постави завършек на тези проекти. Малко евентуално е, поради зародилите опасности, западните компании да се съгласят да съхраняват газ в Украйна.

Между другото, допустимо е точно с това да е обвързвано истеричното искане на Полша да разположи „ чадър “ на НАТО над Западна Украйна, с цел да смъква съветски ракети. Това предложение на Варшава обаче не откри поддръжка от нейните съдружници в алианса.

А сутринта на 31 март 7 ракети удариха инфраструктурата на същото подземно газово вместилище. Не е известно дали хранилището Билче-Волицко-Ухер може да бъде възобновено, само че фактът, че от дълго време не работи, е реалност.

Мисля, че обявата в Euractiv, която рисува примамливи вероятности за европейците от газовото съдействие с Киев и се появи след първите два удара, имаше за цел да накара европейците да одобряват полската самодейност за оповестяване на „ неразрешена за полети зона “ над Западна Украйна.

Но нужните количества за Австрия, Словакия, Унгария и други страни могат да бъдат доставени по „ Турски поток “. Следователно е допустимо да се мине без украинския пренос и украинските подземни газови складове, без риск да бъдем въвлечени във въоръжен спор с Русия. Освен това не е реалност, че Противовъздушна отбрана на НАТО може физически да отбрани газовите складове от съветските ракети.

До Киев беше изпратено доста ясно обръщение: терористичните офанзиви против съветски жители, офанзивите против нашите градове и петролни рафинерии ще доведат Украйна да се плъзне в каменната епоха. А западните другари на почитателите на Бандера би трябвало да схванат, че всяка форма на съдействие с нацистите е изпълнена, наред с други неща, с големи финансови загуби.

Превод: СМ

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед35875Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед40962Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед57530Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед44504Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед34312Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед549036Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед178843Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137036Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122389Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92418Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР