Надеждите, че Федералният резерв може да бъде по-малко агресивен в

...
Надеждите, че Федералният резерв може да бъде по-малко агресивен в
Коментари Харесай

Кои акции ще се възползват от по-слаб долар?

Надеждите, че Федералният запас може да бъде по-малко нападателен в повишението на разноските за заеми, в сравнение с вложителите се притесняваха преди, се разклатиха бързо през последните седмици. Акциите се покачиха, откакто доходността на облигациите спадна. И това спря огромната волатилност на щатската валута, по отношение на останалите съществени валути, в това число и по отношение на еврото.

Доларовият показател (DXY), който се увеличи до над 20-годишен връх от над 108.5 през юли, към този момент се търгува по-близо до 105.5 пункта.

" Рисковете за господството на $ може да нарастват ", споделят анализатори на Evercore, и вложителите би трябвало да се нареждат за изгодата, която по-слабият $ може да донесе на избрани елементи от фондовия пазар.

Има два фактора, които се чака съществено да натежат върху зелените пари - един кратковременен и другият - дълготраен, считат още от капиталовата банка. Непосредствено смекчаването на инфлационните упования може да разреши на Фед да забави темпото на стягане на паричната политика или даже да спре този развой, при наличните доказателства за уязвимост на водещата международна стопанска система.

Икономическото произвеждане на Съединени американски щати се е свило през последните две тримесечия и това води до по този начин нарачената " Техническа криза ". За нея се приказва при две поредни тримесечия на негативен напредък на Брутният вътрешен продукт. След стесняване с годишен ритъм от 1.6% през първото тримесечие, данните от четвъртък демонстрираха, че Брутният вътрешен продукт се е свил с годишен ритъм от 0.9% през второто тримесечие.

При евентуално закъснение, или прекъсване, на процеса на покачване на лихвите, разликите в лихвените проценти с други огромни стопански системи, които са подкрепяли американската валута, ще намалеят.

Това също би трябвало да се включи в акциите в по-широк проект. " Пауза - или краят на цикъла на повишаване, прочут единствено в ретроспекция (който вложителите може да са отхвърлили прекомерно ревниво през последните седмици) - има наклонност да вижда акциите да се повишават, въпреки и с нараснала волатилност ", споделя Evercore.

Гледайки по-напред, Evercore предизвестява, че разноските за обслужване на държавния дълг на Съединени американски щати се чака да набъбнат до рекордни равнища, повлияни от количественото стягане, " и светското прекосяване към по-високи лихвени проценти и непрестанно растящия дълг, евентуално оказващ напън върху " Световната аварийна валута ".

И по този начин, по какъв начин най-добре да се възползвате от акциите?

Експертите поучават да погледнете към акциите с най-високи интернационалните доходи и за които по-слабият $ обезпечава конкурентно преимущество. И също по този начин е добре, в случай че растежът на останалия свят се усъвършенства в съпоставяне със Съединени американски щати.

Evercore назова тази група " Dollar Down Dominators " и те могат да бъдат открити в секторите на технологиите, енергетиката, индустриалните информационни услуги, потребителските артикули и дискреционните браншове. Още по-добре, в случай че мнозина на пазара са залагали против тях и те са отбелязали съществено намаляване през последните месеци.

" Имена от тези чувствителни към $ браншове с повече от 70% експозиция на задгранични доходи и висока къса рента, които се показват по-слабо от групата си сравними през 2022 година... може да надминат пазара в бъдеще ", споделя Evercore.

Например, Nvidia със своите 84% експозиция на задгранични доходи и скорошнипроблеми на акциите, е посочена като един от най-хубавите избори.Обратно, акции от тези браншове с по-малко от 30% експозиция на задгранични доходи, ниска къса рента, които са се показали по-добре от групата си сравними компании от началото на годината - и които Evercore назовава " Падащи ангели на падащия $ " - може да се показват по-слабо. Те включват компании като Lockheed Martin, Devon Energy и Kraft Heinz.

Фючърсите на S&P 500 се намалиха с 0.5% до 4100 рано във вторник, намалявайки от съвсем двумесечни върхове. Фючърсите на суровия нефт спаднаха с 1% до 93.07 $ за барел преди последната среща на Организацията на страните експортьорки на нефт в сряда. Златото падна с 0.1% до 1787 $ за унция, а биткойн агуби 0.8% до 22 841 $.

И въпреки всичко - не разчитайте прекалено много на слабостта на $!

Инвеститорите е добре да знаят, че в дълготраен проект доларът и акциите показват лека негативна корелация, което значи, че по-слаб $ е нищожен позитивен фактор за акциите.

Тази противоположна връзка обаче е доста по-силна напоследък. От 2000 година, почти съвпадайки с присъединението на Китай към Световната комерсиална организация, корелацията е -0.35, сочат още данните на капиталовата компания.

Междувременно, значимото е да запомните, че представянето на всяка валута отразява каквомислят участниците на пазара за вероятностите пред избрана стопанска система по отношение на другите.

По-слабият $ не отразява безусловно слабата стопанска система на Съединени американски щати, само че отразява по- мощната световна стопанска система на относителна основа. Поведението на $ по време на разгара на международния пазарен ужас, подбудено от пандемията, акцентира ролята на валутата като леговище.

Никълъс Колас, съосновател на DataTrek Reseach, означи, че претегленият доларов показател доближи най-много в същия ден, когато S&P 500 доближи дъното както във финансовата рецесия през 2008-09 година, по този начин и в коронавирусната суматоха през 2020-та година.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР