Надежда Чакърова, която е втори мандат омбудсман за община Стара

...
Надежда Чакърова, която е втори мандат омбудсман за община Стара
Коментари Харесай

Двама нови свои заместници представи кметът на Стара Загора Живко Тодоров

Надежда Чакърова, която е втори мандат омбудсман за община Стара Загора, и Радостин Танев, който бе депутат в 44-тото и 45-тото Народно заседание, са новите имена на зам.-кметове в екипа на кмета Живко Тодоров. Те ще сменят досегашните заместници – Иванка Сотирова и Йордан Николов. Чакърова поема ресора „ Образование, опазване на здравето и обществени действия “, а Танев – „ Транспорт, екология и непорочност “. Това стана ясно през днешния ден по време на конференция на кмета Тодоров.

„ Добро ръководство се прави с поредни и разумни стъпки. Това не е решение, което сме взели небрежно. Напротив – този диалог и с двамата го водим още от преди празниците. Споделяме дружно 11 сполучливи години. Аз съм оптимист за положителните неща “, сподели при започване на срещата кметът на Стара Загора. „ С голяма признателност приказвам за тях, тъй като във времето демонстрираха, че работят с разсъдък и доста сърце за общината. Ключовият миг тук е чисто човешки, тъй като публичната работа има избран път и време “, показа пред публицистите Тодоров. Той напомни какво е свършено през годините от двамата му заместници, които са част от екипа му още от първия мандат, като цялостната смяна на организацията на градския превоз, подновяването на автопарка и внедряването на гъвкави системи за облекчение на пасажерите, построяването на модерното оборудване за ръководство на отпадъците, рекултивация на депото, възстановяване на екологичните индикатори на общината, както и съвсем напълно обновената просветителна и обществена инфраструктура и разширението на обсега на услугите за уязвимите групи.

„ Благодаря на господин Николов за неговите резистентност и темперамент. Те способстваха в годините да се случат доста положителни неща в нашата община, а това в последна сметка остава записано в историята. Сега ще надграждаме. Благодаря сърдечно и на госпожа Сотирова, която пое един нелек сектор, в който нищо не бе променяно дълго време. Днес яслите, детските градини и учебните заведения имат тип, който да дава отговор на потребностите ни. Социалните услуги са многочислени, с цел да бъдат в интерес на нуждаещите се от тях. Благодаря за нейната мъдрост и отдаденост “, сподели още градоначалникът.

„ Надявам се новоприемниците да работят с доста схващане, да бъдат отдадени. Да не не помнят, че е значимо хората да те помнят с положително. Като най-голямо задоволство за мен дефинирам общуването с представителите на трите сфери, които бяха директно свързани с работата ми “, показа с присъстващите Иванка Сотирова, която точно на Рождество Христово означи своя 70-годишен празник.

Йордан Николов също показа мисли и благодари за 11-годишната работа като зам.-кмет на Стара Загора. „ Няма да се връщам обратно в елементи какво сме свършили. Към днешна дата за още един триумф регистрирам работата ни в посока сигурността на пътя. Възможността да изпращаме извършители на разпоредбите за придвижване до виновните институции е крачка към понижаване на случаите и нарушаванията. Стара Загора е новаторски град и по този начин би трябвало да бъде. На дневен ред оставям транспортната скица, която следва да бъде обновена. Вярвам, че Радостин Танев ще влезе бързо в ситуацията “.

Живко Тодоров показа пред медиите претекстовете си да се спре на Надежда Чакърова и Радостин Танев. „ И двамата са млади, окуражени и считам, че ще дадат нова сила на работата и екипа. Имат дълготраен опит в частния бранш, имат извънредно доста опит с публичната активност, което е значимо, когато ще работиш директно с хората и за тях. Радостин Танев е прочут и с самодейностите, които бяха ориентирани към привличане на вложители и ИТ бранша, което дава вероятност да бъдат ориентирани старания към внедряването на нови  технологии в ресора му. Надежда Чакърова също потвърди във времето като омбудсман, че има визия и предпочитание за работа. Младостта е ключът. Трябва да има последователност “, обоснова се в резюме кметът.

В срещата участваха още зам.-кметовете инж. Янчо Калоянов, Красимира Чахова и Милена Желева, секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, както и основният проектант на Общината арх. Младен Иванов.

Пред публицистите кметът Тодоров разяснява разнообразни въпроси, свързани с благоустрояването на града. От думите му стана ясно, че напролет ще стартира поетапно възобновяване на улиците, които са били част от плана, изпълняван от държавното ВиК сдружение. Ще бъде довършено подобряването на средата в кв. „ Самара – 1 “ и кв. „ Казански “, а кв. „ Три чучура – юг “ чака своята огромна реорганизация. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР