Надбягване с чували, занимателни игри и походи за деца и

...
Надбягване с чували, занимателни игри и походи за деца и
Коментари Харесай

Надбягване с чували, занимателни игри и походи за деца и младежи организират през август във Враца

Надбягване с чували, занимателни игри и походи за деца и младежи ще се провеждат през август във Враца, заяви Никола Живков, специалист към Младежкия център - Враца.
От тази седмица центърът възнамерява поредност от летни занимания за деца и младежи, които ще прекарат последния ваканционен месец в града. Всеки вторник, от 8 до 29 август, в парка зад паметника на Христо Ботев ще работи „ Activity lab “. Ще има надпреварване с чували и разнообразни отборни игри. Лятната стратегия е свободна, няма потребност от авансово записване и всеки който реши, може да се включи. Подходящата възраст е от 6 до 12 години, само че в случай че дойдат и по-големи – няма да бъдат върнати, защото имаме още 70 игри, подобаващи за всяка възраст и интерес, изясни Живков.
От 3 август стартират заниманията с детски настолни игри, които ще се организират в центъра всеки четвъртък до края на август. „ И в тази интензивност ще се обърне внимание на двигателно-моторните умения на децата, на въображението им. Ще има и изкуство, тъй като имаме игри и за изобразяване. Колекцията ни е богата – над 30 игри за деца, като детски капан, игри с дракони, пиратски игри – всичко, което да забавлява децата ", сподели Живков.
Петъците ще са отдадени на шаха, участниците ще се образоват, ще се провеждат демонстрационни игри и всички ще могат да потънат в дълбините на тази прелестна игра, изясни той.
В програмата са планувани и няколко еднодневни събития. На 11 август ще има поход до Голямата и дребната дупка - скални карстови формирания, намиращи се в посока с. Згориград. Походът ще е лек, не натоварващ, върви се под сянка, изясни Живков. „ На място ще съвместим потребното с приятното и ще поговорим за биологичното многообразие на „ Врачански Балкан “, за екологията и опазването на природата. Ще се влезе и в дупките, които са с дълбочина не повече от 150 метра, не са рискови. “
На 16 август се възнамерява велопоход до местността „ Плажа “, след прохода „ Вратцата “. „ Освен, че ще се разходим до там, ще създадем и разчистване на обичаното на врачани място, по този начин ще дадем образец и ще покажем че младежите поддържат и пазят мястото, което е основано по младежка самодейност “, изясни Живков.
На 12 август пък общината провежда пикник „ Врачански теферич ". Младежкият център е подготвил настолни и спортни игри, както и обичания на мнозина „ Лов на съкровища “, сподели още Живков. /БТА 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР