Надали съществува човек, който поне веднъж да не е чувал

...
Надали съществува човек, който поне веднъж да не е чувал
Коментари Харесай

Как да призовем духа на Кървавата Мери?

Надали съществува човек, който най-малко един път да не е чувал страховитите истории, които витаят към Кървавата Мери - злият дух, който ще издере очите на всеки, дръзнал да го повика.

От всички съществуващи предания е в действителност мъчно да се отсеят правдивите обстоятелства, свързани с Кървавата дама. Тя се свързва с доста имена, в това число Мери Джейн, Мери Лу, Мери Уорт, само че сигурно най-разпространеното ѝ название е Кървавата Мери.

Някои споделят, че Мери е една от жертвите, упрекнати във вещерство през 1692 година в Салем, а по-късно изгорена жива. Други настояват, че тя е била красива млада дама, починала в ужасяваща автомобилна злополука.

Не са малко и последователите на теорията, че това в действителност е духът на британската кралица Мери I, щерка на Катерина Арагонска и Хенри VIII. Нейният псевдоним Кървавата Мери стартира да навлиза в обществото, откакто тя изгаря и екзекутира стотици почтени хора по време на 5-годишното си ръководство.

И макар че обстоятелствата към живота на Мери са забулени в тайнственост, методът, по който нейният дух може да бъде свикан, е единствено един. Нещата, които са нужни, са свещ, тъмна стая с огледало и в действителност самоуверено сърце.

 Кървавата Мери

Повечето хора, престрашили се да повикат Кървавата Мери, са употребявали огромна баня за тази цел. Наличието на огледало пък напълно не е инцидентно. От епохи то е знак на неразривната връзка сред света на живите и този на мъртвите души.

Преданията гласят, че запалената свещ би трябвало да отразява облика на индивида, който я вика, в стъклена повърхнина. Задължително е злокобният обред да бъде съпроводен както от непрестанно въртене в кръг, по този начин и от многократното повторение на Аз имам вяра в Кървавата Мери или Аз откраднах детето на Кървавата Мери.

Вярва се, че обликът на Мери ще се появи в огледалото след най-малко 3 повторения на упоменатите изречения. С всяко последващо приканване ликът ѝ се вижда все по-ясно.

От горната част на огледалото пък стартират да се стичат капки кръв, съпроводени от кънтящ тон на звънче. Последиците могат да бъдат най-различни, настояват осведомени с легендата. Има хора, които са постъпили в лудница, откакто са се сблъскали с духа на Мери.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР