Британският крал представи първия си официален портрет след коронацията, която

...
Британският крал представи първия си официален портрет след коронацията, която
Коментари Харесай

Крал Чарлз III показа първия си официален портрет след коронацията

Британският крал показа първия си формален портрет след коронацията, която беше през май предходната година, оповестиха международните информационни организации, предава Българска телеграфна агенция. 

Художникът Джонатан Йео изобразява крал Чарлз на яркочервен нюансиран декор, облечен в униформата на уелската армия, с пеперуда тъкмо над рамото му.

" Подобно на пеперудата, която съм нарисувал да лети над неговото рамото, този портрет се е развил сходно на ролята на субекта в нашия публичния живот ", споделя в изказване 53-годишният Йео, който е рисувал починалия татко на Чарлз - принц Филип. " Целта ми беше също по този начин да направя отпратка към традициите на кралския портрет, само че по метод, съответен за монархията през 21-и век, на първо място да предам дълбоката човещина. "

Портретът, открит в Бъкингамския замък, е поръчан през 2020 година за идната след две години 50-годишнина на участие на тогавашния принц на Уелс в благотворителната Drapers' Company, предоставяща безплатни средства, прецизираха от двореца.

Джонатан Йео е рисувал също английския ефирен водещ и естествоизпитател Дейвид Атънбъро, носителката на " Оскар " Никол Кидман и някогашния министър-председател Тони Блеър.

Творбата с маслени бои върху платно, се чака да бъде изложена в Drapers' Hall в Лондонското сити - финансовия регион на столицата, от края на август, оповестиха от двореца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР