Над три четвърти (76%) от българите посочват ниските доходи като

...
Над три четвърти (76%) от българите посочват ниските доходи като
Коментари Харесай

Ниските доходи за основната причина за ниската раждаемост, смятат 76% от българите

Над три четвърти (76%) от българите показват ниските приходи като съществена причина за ниската раждаемост. Малко повече от една четвърт (27%) показват предпочитание за емиграция в чужбина, сочи в границите на форума " Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата ", организиран от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Приблизително 9 от 10 души в България в никакъв случай не са подлагали себе си на профилактични прегледи, свързани с репродуктивното им здраве и фертилност.

Ниските приходи са главен проблем, изключително измежду младите до 30 години, и дружно с ниската раждаемост са главните аргументи за демографската рецесия у нас. Следващите са миграцията и неналичието на сигурност. Липсата на ясни правила и закони се показва като причина от малко над четвърт от участниците в проучването.

Стремежът към овакантяване на страната се среща по-често при мъжете и се повишава с възрастта. Основната мотивация - по-добрата опция за работа. Добрата вест - единствено 16% афишират, че нямат желание да се върнат, повече от тях са над 50 и с ниско обучение.

Социалните промени и стремежът за кариерно развиване също се регистрират като фактори, влияещи на решението за семейство, като почти една четвърт от респондентите ги показват.

Този феномен се следи по-често измежду мъжете спрямо дамите и се усилва с възрастта на респондентите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР