Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди

...
Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди
Коментари Харесай

Топло време преди Бъдни вечер

Над страната ще има раздрана междинна и висока облачност. Преди обяд ще е безшумно, тук-там в равнините и котловините с мъгла. През деня ще се появи слаб до сдържан югозападен вятър. Температурите ще се задържат по-високи от нормалните. Максималните ще бъдат в необятни граници: от 8°-10° в местата с трайна мъгла до 14°-16° в припланинските региони и по Черноморието. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за декември – постепенно ще се намалява.

Над Черноморието ще има раздрана облачност. На места в утринните часове ще има понижена видимост. През деня ще се появи до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздух: 13 °-17°. Температура на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има раздрана облачност. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра – към 5°.

През почивните дни облачността ще бъде по-често забележителна. В събота ще е съвсем без превалявания, а в неделя тук-там ще превалява дъжд. Вятърът ще се резервира югозападен, в Източна България сдържан и мощен, и температурите ще останат високи, дневните - до 16°-18°. Само в северозападните региони, където ще е съвсем безшумно, през по-голямата част от деня ще е с мъгла, ще остава и с ниски температури. В понеделник вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен и с него ще стартира да нахлува относително леден въздух. Температурите ще са с доста дребен денонощен ход. Все още в доста региони ще вали дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР