Над сто книги с приказни истории изработиха ученици от Търговище.

...
Над сто книги с приказни истории изработиха ученици от Търговище.
Коментари Харесай

Над сто книги със свои приказки изработиха ученици от Търговище

Над 100 книги с приказни истории създадоха възпитаници от Търговище. Шестокласници от Първо СУ "Св. Седмочисленици " подредиха с тях "читалня " в коридора на образователното заведение ", а самодейността е "Незнайни истории на конци " е част от деянията в Седмицата на четенето. Ръчно направените книги са закачени на конци, описа за Българска телеграфна агенция Анета Милева - учител в образователното заведение.

"Някои от историите са измислени от шестокласниците, а други са тълкования по обичани приказки. При всички случаи обаче е има персонално авторство във всяко едно произведение ", сподели учителят по литература Милева.
Оригиналната концепция въодушевила по-малките възпитаници, които на път към класната стая вървят сред книгите и с любознание стопират да ги прегледат от близко.

Според Милева е доста значима способността на учителя да увлича и да провежда креативна работа с възпитаниците си. "Това е добър образец, тъй като повече от 100 деца се включиха с наслада и откриха поле за изява на креативните си качества ", добави преподавателят.

Към плана се включват и художниците от учебното заведение, които са изработили афиш, подложен при започване на приказния кулоар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР