Над шест часа продължава блокадата на кръговото кръстовище на пътния

...
Над шест часа продължава блокадата на кръговото кръстовище на пътния
Коментари Харесай

Шест часа Петолъчката е блокирана от протеста на земеделците

Над шест часа продължава блокадата на кръговото кръстовище на пътния възел " Петолъчката " край Ямбол, предава Българска телеграфна агенция. Част от тракторите и комбайните потеглиха по подбалканския път към София, с цел да се включат в митинга там, а по-голямата част остават на " Петолъчката ". Намеренията са блокадата да продължи до вечерта, споделиха протестиращите земеделци.

Както заяви Българска телеграфна агенция, към 10:00 часа през днешния ден аграрни производители от Югоизточна България блокираха със стотици трактори, комбайни и друга тежка техника основния пътен възел " Петолъчката ". Недоволството е част от оповестените митинги на сектора в цялата страна против вноса на зърно и друга земеделска продукция от Украйна.

Около 200 земеделските машини от областите Ямбол, Сливен и Бургас се събраха на " Петолъчката ". Протестиращите от време на време пропущат формираните колони с коли. Безпроблемно е прекосяването на коли за спешна помощ, противопожарни коли и учебни рейсове.

Блокиран от митинга е и пътният възел сред Сливен и Ямбол за автомагистрала " Тракия ". Обходният маршрут е през село Жельо Войвода.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР