Над половината от взелите участие в проучването ИТ лидери в

...
Над половината от взелите участие в проучването ИТ лидери в
Коментари Харесай

52% от ИТ лидерите в България очакват увеличаване на служителите си

Над половината от взелите присъединяване в изследването ИТ водачи в България (52%) са изразили подготвеност да усилят своите ИТ екипи през идващите 12 месеца, като 24% от тях чакат растеж на екипите с сред 10% и 25%, съгласно Глобалното изследване на софтуерните трендове на Equinix за 2023 г.

То обобщава мненията на 2 900 души, вземащи решения в региона на ИТ в разнообразни организации в Северна и Южна Америка, Азиатско-Тихоокеанския район и ЕМЕА, включително и България, по отношение на провокациите и опциите, които те срещат при внедряване на новаторски софтуерни тактики в този комплициран стопански и геополитически климат. Резултатите от изследването бяха оповестени по-рано през тази година.

Те са част от по-голяма наклонност, следена както в страната, по този начин и в целия свят, в последните няколко години. Според изследването 52% от вземащите решения в областта на ИТ в България и 57% в световен проект са показали, че екипите им се са нараснали в последните 2 години. Междувременно едвам 5% от цифровите водачи в страната и 12% в световен проект чакат понижаване на размера на екипите в идната година.

Според резултатите от изследването експертите с ИТ механически умения (41%), създаването на програмен продукт за сигурност (32%) и анализът на данни (30%) са измежду главните области в България, в които се чака да постъпят нови чиновници или към този момент са постъпили такива. Същевременно дефицитът на ИТ фрагменти (63%) е посочен като третата най-голяма опасност за триумфа на бизнеса. Пред него са единствено от пробивите в сигурността и приключването на данни (70%), както и хакерските атаки (69%). Що се отнася до провокациите, свързани с уменията в софтуерния бранш на страната, водещо е задържането на чиновниците (51%). Респодентите показват също по този начин и скоростта на трансформацията на софтуерния бранш (44%), неналичието на фрагменти (42%) и претендентите за работа с погрешен набор от умения (34%). 

Бранди Галвин Моранди, основен юридически шеф и основен шеф „ Човешки запаси ” в Equinix, уточни: „ Технологичните екипи са сложени пред възходящо напрежение да отговорят на бизнес тактиките, до момента в който чиновниците се пробват да са в крайник с софтуерната промяна. Достъпът до фрагменти към този момент е въпрос от критическо значение във всички браншове и може да е определящ фактор за това дали дадена компания ще доближи нови пазари или не. Все по-често се постанова на организациите за ръководство на човешки запаси да са гъвкави и да слагат фокус върху растежа, с цел да могат да оферират динамични решения. Нов метод за постигане дo и подкрепяне на чиновниците може да се окаже конкурентно преимущество “.

Резултатите от изследването са в поддръжка на мнението, че търсенето на квалифицирани експерти в софтуерния бранш е задминало тяхното предложение. Това предизвикателство се усложнява от устрема на софтуерните компании да предизвикват разнообразие и приобщаване в екипите, което води до осезателен дефицит на гении в ИТ сферата. За да отговори на тези проблеми, Equinix постави началото на Фондацията на Equinix през септември 2022 година:

o Фондацията на Equinix си партнира с организации в посока ускорение на цифровото включване, от обезпечаване на достъп до технологии и съгласуваност до насърчаване на уменията, нужни за кариера в софтуерния бранш. По този метод Equinix се стреми да затвори цифровото разделяне и вследствие на това да култивира постоянен приток от гении.

o Фондацията на Equinix обезпечава финансиране за неправителствени организации, обществени предприятия и просветителни институции, които работят за ускорение на цифровото включване, подготовка на лица от разнообразни възрасти и с друг генезис за триумф в днешния цифров свят.

o Като образец, Фондацията на Equinix разшири своя дълготраен ангажимент към World Pulse с грант в размер на 100 000 щатски $, който поддържа съответно Her Digital Leadership Alliance – самодейност, свързваща дами от 50 страни с цифрови умения за създаване на подтик от долу нагоре за превъзмогване на цифровото разделяне сред половете.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР