Над планините облачността ще е значителна и на места ще

...
Над планините облачността ще е значителна и на места ще
Коментари Харесай

34 градуса до дни


Над планините облачността ще е забележителна и тук-там ще превали временен дъжд, в масивите от Югозападна България - с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 6°.

Над Черноморието ще има раздрана облачност. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

През идващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд в доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, тук-там, основно в Западна България, краткотрайно интензивни и с гръмотевици. Във вторник ще продължи да духа сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се намалят още малко.

В средата на седмицата в Западна България вятърът ще отслабне, тук-там в четвъртък и ще стихне; в Източна ще бъде от южна четвърт, сдържан. Температурите едва ще се покачат. В събота вятърът ще се ориентира от запад. Все още в източните региони ще има валежи и гръмотевици, само че от запад ще стартира бързо усъвършенстване на времето и сензитивно стопляне.

В неделя ще е без превалявания, оптималните температури тук-там ще доближават 30°. 33-34 градуса в обособени региони може да има в понеделник и вторник идната седмица. Рязкото стопляне ще е вследствие на циркулация на парещ въздух от Африка. Температурите ще се приближат до юнските. 39,5 градуса е върхът за майска температура в България преди 60 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР