Над опасния участък, където вчера на пешеходна пътека беше пометено

...
Над опасния участък, където вчера на пешеходна пътека беше пометено
Коментари Харесай

Блокада на пътя Бургас - Созопол след вчерашната катастрофа край Атия

Над рисковия сектор, където през вчерашния ден на пешеходна пътека беше пометено 16-годишно момче, отиващо на учебно заведение, ще бъде построен пешеходен надлез. Предвижда се рейсовете, пътуващи по постоянните линии сред Бургас и Созопол, към този момент да влизат в село Атия. Това стана ясно през днешния ден, откакто шефът на Пътната организация Дончо Атанасов направи оглед на рисковия сектор на пътя Бургас - Созопол. Тази заран повече от 100 души стачкуваха като блокираха основния път при Атия.

Бургас

Протестиращите затвориха пътя Созопол - Бургас за повече от половин час с гледище да се подхващат незабавни ограничения и да бъде построен надлез.

- Лятото най-малко 5 минути би трябвало да чакаш, с цел да излезеш от Атия и да се включиш в придвижването за Бургас. Първо се ка ра доста бързо, трафикът е голям.

- Като се пресича рано заран е доста мъчно щото множеството коли не стопират. Трябва да си нагъл с цел да спрат.

- Най-лошото е, че губим децата си. И един път вечно това би трябвало да се приключи.

Председателят на Агенция „ Пътна инфраструктура " незабавно дойде в Атия следобяд и се срещна с хората. Той сподели, че с цел да се обезопаси рисково кръстовище до лятото ще бъде построен пешеходен надлез и кръгово придвижване на входа на село Атия.

Дончо Атанасов беше безапелационен, че до момента не е постъпвало нито едно искане за създаване на надлез, само че напомни, че по негово гледище преди време са били построени преградните уреди сред двете платна, които са понижили злополуките в този регион.
Дончо Атанасов - ръководител на УС на АПИ: Започваме незабавно проектирането на пасарелка и паралелно с това на проектирането и осъществяването на кръгово кръстовище, с цел да решим съществено въпроса на кръстовището на Атия. Усилията на Агенция " Пътна инфраструктура " е било през тези години да обезопасиме този рисков сектор от Бургас до Созопол.
Според данни на трафик камерите на пътната организация през тази права в летния сезон минават на ден по 50 хиляди автомобила и това я прави една от най-натоварените в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР