Над милиард и половина е бюджетът на МВР за 2019

...
Над милиард и половина е бюджетът на МВР за 2019
Коментари Харесай

Над 200 милиона лева повече отиват в бюджета на МВР за 2019 г.

Над милиард и половина е бюджетът на Министерство на вътрешните работи за 2019 година. Във вътрешното министерство отиват 200 милиона лв. повече поради нарастването на полицейските заплати.

Един от целите за годината обаче е обвързван с оборудването на униформените.

200 нови патрулни автомобила ще получат катаджиите в цялата страна. Колите ще се купят с пари от Фонда за пътна сигурност.

Други 300 полицейски автомобила ще получат патрулите от Охранителна полиция.

В момента в министерството има оповестена социална поръчка и за доставката на 300 електрошокови револвера. С такива оръжия е оборудвана полицията в Ню Йорк.

У нас, така наречен " тейзъри " са на въоръжение от 2004 година, само че не всички служители на реда разполагат с тях.

Работна група с присъединяване на синдикатите ще реши по какъв начин тъкмо ще се разпределят парите за новите заплати, изясни в особено изявление за bTV вътрешният министър.

„ Дали поравно за всички или предвид на длъжностите, които заемат. Това е въпросът, защото това касае доста необятен кръг чиновници и желая да вземем решение, което да е съветвано с всички, с цел да няма напрежение”, съобщи Младен Маринов.

В къси периоди ще би трябвало да се реши и казусът с оборудването на служителите на реда.

„ Всеки служител на реда, с цел да взема решение проблем, би трябвало да се усеща снабден, сигурен в това, което прави и да се усеща защитен”, добави министърът.

В столичното звено за битка с безредиците няма защитно облекло за всички.

„ При 90 индивида заети, разполагам с 18-19 оборудвания за всеобщи вълнения. Другите са с шлемове, само че тази защитеност, която разрешава да имаме от комплекта робокоп, там я няма ", сподели Андон Андонов, от отдел за за запазване на публичния ред.

Оборудването включва защитна жилетка и каска. Всичко това тежи над 20 кг и служителите на реда от време на време изкарват по този начин с часове.

Отскоро имат спрей от пикантен червен пипер и на електрическите револвери, получени наскоро.

Най-важна за тях обаче е подготовката и умеенето да взимат решения, тъй като в сериозни обстановки, би трябвало да реагират единствено за 10 секунди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР