Над един тон кокаин на средна пазарна стойност около 40

...
Над един тон кокаин на средна пазарна стойност около 40
Коментари Харесай

Гръмна голяма афера с 1 тон балкански кокаин на Канарските острови

Над един звук кокаин на междинна пазарна стойност към 40 милиона евро бе конфискуван от "Балканския картел " в профилирана интервенция на испанските управляващи на Канарските острови.

Операцията с кодовото име "Falcusa ", инициирана от хърватската полиция, е минала сполучливо, като в ареста са трима хървати, оповестиха от хърватското министерство на вътрешните работи, представени от МИА.

Според данни на управляващите в трансатлантическия контрабанден канал на огромни количества кокаин са взели участие членове на по този начин наречения "балкански картел " - най-вече хървати.



В профилираната интервенция хърватските управляващи са си сътрудничили с испанската гражданска армия и френската митница, а акцията е била подкрепена от Европол, американската DEA, английската NCA (National Crime Agency), холандската национална полиция, и управляващите в Босна и Херцеговина.

Според данни на хърватското вътрешно министерство следствието е ориентирано към звено от "Балканския картел ", профилирано в трафика на опиати посредством платноходки и яхти. В звеното са взели участие най-малко трима хърватски жители, които са били „ вербувани “ от картел за контрабанда на кокаин. Платноходката им е била записана в Хърватия и плава под хърватски байрак.

При претършуване на Канарските острови са открити общо 980 пакета с към 980 кг кокаин с висока непорочност, като се допуска, че той е бил предопределен за европейския пазар, в частност този в Испания и Хърватия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР