Над 98% от завършващите Университета за национално и световно стопанство

...
Над 98% от завършващите Университета за национално и световно стопанство
Коментари Харесай

МОН: Над 98% от завършилите от УНСС се реализират на пазара на труда

Над 98% от завършващите Университета за национално и международно стопанство (УНСС) се осъществят на пазара на труда скоро след дипломирането си. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на новата академична година в УНСС. Той означи, че най-голямото и най-старото висше икономическо учебно заведение в България и Югоизточна Европа продължава да бъде измежду водачите по образованието и подготовката на експерти в професионално направление „ Икономика “.

Средният облагаем приход на приключилите стопански специалности в университета през последните 5 години е 2172 лв., което е с към 20% над междинното за страната по това направление. Тук обаче има и специалности, които се осъществят със заплати от над 4 500 лева месечно, уточни министър Цоков.

„ Икономиката постоянно е била един от определящите фактори за огромните човешки скокове в историята. Казвам това, не с цел да ви приготвя за значимостта на всички лекции през актуалната академична година, а с цел да ви поздравя, че сте избрали да учите тук и да ви уверя, че вашите преподаватели ще дадат всичко от себе си с цел да ви приготвят за бъдещите провокации “, сподели той.

„ Пожелавам на най-големия и най-рейтингов стопански университет в България да запази положителните обичаи в академичното образование и бъде водещ иноватор в смяната на българското висше обучение в изискванията на промишленост 5.0. “, написа той в златната книга на университета.

" През тази година броят на кандидат-студентите в УНСС е рекорден ", регистрира ректорът проф. Димитър Димитров. По думите му през днешния ден се подписва групов трудов контракт за нарастване на заплатите на преподавателите и целия екип на университета с помощта на спомагателни средства, обезпечени от държавното управление за висшите училища.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР