Над 900 талибански бойци са вече освободени от Кабул в

...
Над 900 талибански бойци са вече освободени от Кабул в
Коментари Харесай

Над 900 талибани бяха освободени при размяна на затворници с Кабул

Над 900 талибански бойци са към този момент освободени от Кабул в границите на замяна на пандизчии, планувана в съглашението сред Съединени американски щати и бунтовниците, което беше подписано в Доха през февруари, съобщи Франс прес, като се базира на държавен представител.

" До момента от афганистанските затвори бяха освободени 933 арестувани талибани ", заяви Джавед Файсал, представител на афганистанския Съвет за национална сигурност.

В подмяна талибаните освободиха 132 пандизчии, свързани с администрацията в Кабул, заяви техният представител Забиула Муджахид.

Сключеното на 29 февруари съглашение сред Съединени американски щати и талибаните планува евакуиране на задграничните войски от Афганистан в границите на 14 месеца, при изискване че бунтовниците съблюдават някои условия в областта на сигурността и стартират " вътрешноафганистански " договаряния за бъдещето на страната. Предвижда се и огромна замяна на пандизчии - 5000 талибани, които са арестувани от Кабул, против 1000 членове на афганистанските сили за сигурност, които са в ръцете на бунтовниците, напомня Агенция Франс Прес.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР