Над 90 бяха номинираните в тазгодишното издание на националния конкурс

...
Над 90 бяха номинираните в тазгодишното издание на националния конкурс
Коментари Харесай

„AZUR PREMIUM“: специален проект – специална награда от конкурса „СГРАДА НА ГОДИНАТА 2021“

 Над 90 бяха номинираните в тазгодишното издание на националния конкурс „ Сграда на годината 2021 година “, борейки се за отличие и самопризнание за добре свършената работа. Разпределени в разнообразни категории – жилищни здания и комплекси до и над 10 000 кв.м, хотели, офиси и корпоративни здания, логистични и индустриални здания, и търговски обекти – плановете демонстрираха хармония, иновативност, функционалност и високо качество, съобразени с условията и потребностите на актуалния консуматор.





Експертното 32-членно жури, управлявано от арх. Виолета Комитова, министър на районното развиване и благоустройството от служебното държавно управление, отличи своя любимец в категория „ Жилищни здания над 10 000 кв.м “ и връчи Специалната премия на !









„ AZUR PREMIUM “ e първокласен жилищен комплекс от затворен вид, на 100 m от от плажа в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “. Заема повърхност от 20 000 кв.м и включва 4 жилищни здания, частен СПА център, зали за спорт, външни и вътрешни басейни, водни огледала, зони за отдих, детски площадки, подземни паркинги, непрекъснато видеонаблюдение и защита, следен достъп. Заобиколен от натурален парк с многогодишни широколистни и иглолистни дървета, единствено на 10 минути от центъра на морската столица, „ AZUR PREMIUM “ основава условия за безшумно и умерено всекидневие вкъщи, с бърз и елементарен достъп до удобствата на града. Цялостната идея на комплекса е съобразена със актуалните условия за висококачествено и стабилно строителство, и потребността от спокойна, сигурна и здравословна среда на живот. Акцентът е подложен върху парковата среда, като пространствата към постройките са богато озеленени с ниска и висока растителност, инсталирани са смарт-системи за събиране на дъждовна вода и напояване, за ръководство на фасадното и парково осветяване, а при басейните – за солна електролиза, която прави стерилизация без да мирише на хлор, да нервира очите или да предизвиква алергии.





Движението на коли навътре в комплекс „ AZUR PREMIUM “  е напълно лимитирано. Паркира се в необятни и комфортни подземни паркинги с паркоместа и самостоятелни гаражи, с електронно различаване и пропускане на колите. Обособени са складови пространства към всеки апартамент, както и места за хора със специфични потребности, стаи за предпазване на детски колички, стоянки за колела и зарядни станции за електрически коли. Сградите в комплекса са с енергиен клас А . „ AZUR PREMIUM “ е първият жилищен комплекс във Варна, който се сертифицира по стандарта за стабилно строителство „ BREЕAM “.





Азур Премиум - с взор в бъдещето към стабилно градско развиване и зелена промяна    
BREEAM сертификация  Локация
“Св. Св. Константин и Елена ”. Зеленина, Тишина, Чист въздух, Уют и Спокойствие – в натурален парк, директно до морския бряг и плажовете, 5 мин до градски превоз, 20 мин до интернационално летище.
 Енергия
Единствената Жилищна постройка в България с подово отопление и охлаждане  на всички общи елементи на постройката с Термопомпи на Mitsubishi Electric (целта е поддържане на непрекъсната температура от 22 градуса), надлежно по-малки сметки за електрическа енергия на живущите. Фотоволтаична слънчева система, инсталирана на покривите за стопляне и поддържане на температурата в общите елементи и басейните. Това е най-чистия и спокоен източник на сила, който не оставя съвсем никакъв отрицателен отпечатък върху околната среда.




Здравето и благосъстоянието на потребителите Единствената Жилищна постройка в България с вентилация и йонизация на всички общи елементи на постройката , осъществена е с рекуператор и система от филтри (Целта е постоянно чист въздух) Без радиация в постройката - избрахме графитен топлоизолационен материал от ново потомство NEOPOR® на международно известната компания BASF. Единствено графита  попречва прекосяването на инфрачервените и UV-лъчи.Избрахме MasterLine 8-HI ‘High Insulating’ – най-голям клас алуминиева система за прозорци с пречупен термомост на международния водач Reynaers. Качество на водата
Инсталирана е новаторска и екологична технология за омекотяване на  водата, постъпваща в постройките. Така се защищава от варовикови отлагания и котлен камък, надлежно от бактериално заразяване на цялата водопроводна апаратура.
Управление на водата
Чрез система за дрениране и отвеждане  се събира цялата дъждовна вода в  няколко резервоара, обработва се срещу бактерии и се употребява за поливане на растенията и дърветата.
 Спорт и Здраве ЗАКРИТ ФИТНЕС, СПА и ЙОГА. Топла връзка от всички входове към личен Спортен комплекс със закрит басейн, сауна, солна стая, парна баня, зала за фитнес и зала за йога.Два открити басейна със солена вода. Фитнес навън.
 
 Удобства
Smart  Система посредством камери за ръководство на вход и излаз в подземните гаражи. Супер бързи и безшумни  гаражни порти – 2 секунди отваряне. Магазини, Аптека, Фризьорски салон, Супермаркет с фермерски артикули в комплекса. Тенис Кортoве (100 m). Футболни игрища  (50 m)
 Сгради
6-етажни здания с дребен % застрояване и огромен % озеленяване
  Видове жилища
Разнообразие от двустайни, тристайни и четиристайни жилища. Изключителни ПЕНТХАУСИ  с височина 3.8м и големи панорамни тераси. Апартаменти със лична зелена градина.





Още информация може да намерите на. Научете повече и за новия план , който също се намира в курортния комплекс „ Св. Св. Константин и Елена “

 

*публикация

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР