Над 9 млн. лв. са внесените дължими данъци и осигуровки

...
Над 9 млн. лв. са внесените дължими данъци и осигуровки
Коментари Харесай

Над 9 млн. лв. данъци са платени през ПОС терминал на НАП в ...

Над 9 млн. лева са импортираните дължими налози и осигуровки от жителите на района през ПОС термина на Национална агенция за приходите, оповестиха от офиса на приходната Агенция в Хасково

Плащането посредством ПОС-терминал е изключително дейно при издължаването на здравни осигуровки за незабавно възобновяване на здравни права или когато на лицето му е належащо уверение, че няма неплатени остарели отговорности. Удобно е и за доста родители, които желаят да употребяват данъчните облекчения за деца, само че имат неплатени отговорности към страната, подлежащи преди този момент на осъществяване. Чрез ПОС терминал могат да се превеждат без такси освен дължими налози и осигуровки, само че и отговорности към други институции (глоби от КАТ, Съд, Общини и др.), предявени за събиране от приходната организация.

Това може да стане от притежателите на банкови карти по два метода. Чрез електронната услуга на Национална агенция за приходите „ Справка за отговорности с опция за осъществяване на заплащания “, която се достъпва посредством портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, в менюто „ Плащане и пресмятане “. Услугата работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, а от март тази година, за повишение сигурността при заплащанията с банкови карти в интернет, Национална агенция за приходите вкара двуфакторната идентификация при потвърждаване на заплащането посредством своя виртуален ПОС терминал. Може и посредством конфигурираните 8 физически ПОС-терминала на работните места в Национална агенция за приходите – Хасково, 7 от които се намират в централната постройка на площад „ Свобода “ 2, а 1 е в постройката на дирекция „ Събиране “ на бул. „ България “ 152.

Картовите заплащания посредством виртуален или физически ПОС терминал на Национална агенция за приходите се отразяват незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи. Единствено, когато се заплащат отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или такива, които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране, и лишава повече време.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР