Над 850 подписа вече са събрани от Гражданската инициатива в

...
Над 850 подписа вече са събрани от Гражданската инициатива в
Коментари Харесай

Над 850 подписа бранят Жорж Трак

Над 850 подписа към този момент са събрани от Гражданската самодейност в отбрана на галерията " Тракарт ", която се намира в подлез " Археологически " против Понеделник пазара и е отдадена на концесия на художника Георги Иванов, прочут като Жорж Трак.  В момента подписката се ревизира в ГРАО и откакто се върне в Общинския съвет, ще я разгледаме на сесията, сподели през вчерашния ден шефката на локалния парламент Савина Петкова. 

Темата за концесията, чийто период изтича след няколко месеца, беше повдигната от Иван Петков /БСП/. Той също упорства 15-годишният контракт да бъде продължен с още 10 години, както и хората, застанали с подписката зад Жорж Трак. Договорът е сред двете страни - Община Пловдив и концесионера, и е за 15 години, а 10 години са посочени като алтернатива, разяснява Савина Петкова. Тя означи, че до този миг от самия Жорж Трак няма документално заявление, от което да е видно, че желае да стопанисва подлеза и галерията с античните мозайки още 10 години. 

Договорът за подлеза завършва на 5 август.  Концесионерът е направил галерията по план, финансиран от американска фондация, а също по този начин магазини и търговски център с ресторант. Всяка година внася в общинския бюджет близо 30 000 лв. за това, че стопанисва пешеходното пространство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР