Над 800 000 лв. за подкрепа на местни общности в

...
Над 800 000 лв. за подкрепа на местни общности в
Коментари Харесай

Фонд “Обединени срещу COVID-19” ще разпредели над 800 000 лв. за борба с кризата


Над 800 000 лева за поддръжка на локални общности в България, потърпевши от рецесията с ковид, ще разпредели фонд "Обединени против COVID-19 ", оповестиха от Българския дарителски конгрес.

Зад фонда са се обединили няколко организации - Български дарителски конгрес, Фондация "Америка за България ", Посолството на Съединени американски щати в България и Американската комерсиална камара в България.

21 компании, фондации и физически лица към този момент са създали подаяние на фонда за финансиране на планове за превъзмогване както на здравните, по този начин и на обществените аспекти на епидемията.
За средства могат да аплайват лечебни заведения, цивилен организации, читалища и обществени предприятия от цяла България. За задачата те би трябвало да попълнят електронен формуляр, наличен на особено основания интернет уебсайт: www.United4BG.org. Крайният период за подаване на документи за първия кръг на финансиране на планове е 16 април 2020 година

Фондът ще финансира начинания в поддръжка на наранени от рецесията уязвими групи хора - медицински личен състав, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и други

Дарения във фонда могат да бъдат направени по банков път на сметка, оповестена на страницата на самодейността.

Българските медицински експерти и доброволци от разнообразни общности демонстрират забележителна мощ и резистентност в този сложен интервал, показва посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа. По думите й самодейността има за цел да даде на тези герои нужната поддръжка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР