Над 800 000 души се събраха на най-известния парижки булевард,

...
Над 800 000 души се събраха на най-известния парижки булевард,
Коментари Харесай

Стотици хиляди посрещнаха Нова година с невиждано шоу на Шанз-Елизе

Над 800 000 души се събраха на най-известния парижки бул., с цел да отпразнуват новата година и да се насладят на гигантските фойерверки. Контролът над множеството беше тест за протокола за сигурност, който ще бъде прибавен за Олимпийските игри, на които Париж е хазаин тази година.


Местните поданици и туристите се любуваха на неповторима празничната новогодишна нощ с диджеи и реализатори, а в среднощ Триумфалната арка беше осветена с изображения на олимпийска тема.


Изпълнители свириха за хората в основата на Айфеловата кула, в това число Chimène Badi, Grand Corps Malade, Patrick Bruel, Gazo Vitaa et Slimane.


Около 6000 служители на реда бяха ситуирани във френската столица, прилагайки протокол за сигурност, сходен на този, който ще бъде употребен по време на Олимпийските игри това лято.


В периметъра за сигурност беше неразрешено придвижването на транспортни средства, а продажбата на алкохол беше неразрешена. Полицията конфискува алкохол и всевъзможни предмети, които се смятат за евентуални оръжия.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи, че при постоянните полицейски патрули по продължение на булеварда е имало малко съществени произшествия, като през вечерта са били задържани 211 души. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР