Над 80 пациенти с доказан коронавирус се лекуват в многопрофилната

...
Над 80 пациенти с доказан коронавирус се лекуват в многопрофилната
Коментари Харесай

Бебета с коронавирус в Шумен, 19 студенти и двама преподаватели заразени в Плевен |

Над 80 пациенти с потвърден ковид се лекуват в многопрофилната болница в Шумен. Сред пациентите има и две бебета. Обособени са три огромни и два по-малки центъра за лекуване на инфекцията, заяви Българска национална телевизия.

Критичната обстановка в лечебното заведение не е преодоляна, макар че има опция да открие още кревати за пациенти с ковид. Големият проблем е, че липсват медици, които да лекуват увеличаващия се брой на пациенти. Сред тях са и лекари.

Единственото ни усложнение е откъм личен състав - над 50 сестри са ангажирани с обслужване единствено на коронавирус пациенти, обясни директорът на МБАЛ-Шумен доктор Димитър Костов.

Той изясни, че към този момент медици от други лечебни заведения не откликват на апела за помощ.

Има обаче колаборация с Варненската болница и четирима пациенти към този момент са отпътували за лекуване там. Това е спешният ни проект, изясни шефът. Нямаме липса на защитни средства, безапелационен е доктор Костов, който посочи че болничното заведение е единствената в региона, която приема незабавни пациенти.

От през вчерашния ден образованието в мина в електронна среда за интервал от две седмици. Причина за това е броят инфектирани с Коронавирус. Ректорът проф. Славчо Томов заяви, че тестванто на студентите продължава. От над 50 проби, направени досега, 19 студенти и двама преподаватели са с позитивни проби.

Според проф. Томов заразяването е станало по-скоро извън, а не вътре в университета. За да се предотврати разрастването на огнището, е взето решение да се премине напълно в онлайн образование.

Реално, ограниченията в Пловдив не се съблюдават, призна регионалният шеф Дани Каназирева. Вчера Областният спешен щаб в Пловдив взе решение за. Инспекцията по труда и БАБХ се включват в проверяващите екипи.

За последното денонощие новите случаи са 109, позитивните проби се усилват, като над 200 души са приети в болница. Разбира се, че това ни тормози, призна Каназирева.

Пет са новите случаи на инфектирани медици в региона. Ако блокираме здравната система и най-обикновената простуда ще бъде проблем. Замислете се, какво ще се случи с останалите пациенти с по-леки болести, в случай че пренасочим леглата и медицинския личен състав в грижа единствено за болните от ковид, изясни регионалният шеф.

В Пловдивска област има 28 общини, от тях единствено в две има лечебни заведения и всичко се пренасочва към община Пловдив, изясни Каназирева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР