Над 80% от шофьорите признават, че нарушават закона, но само

...
Над 80% от шофьорите признават, че нарушават закона, но само
Коментари Харесай

Над 80% от шофьорите признават, че нарушават закона, но само половината са глобявани

Над 80% от водачите признават, че нарушават закона, само че единствено половината са глобявани. Това демонстрираха резултатит от анкета, показана на форум-дискусия „ Заедно за по-безопасни пътища “, проведен от Съюзът на българските автомобилисти (СБА).

Председателят на СБА инж. Емил Панчев обърна внимание, че задачата на изследването е била да изследва настройките към сигурността на придвижването и ограниченията за попречване на злополуките. В него са се присъединили над 6000 дейни водачи.

Като цяло, решението на трагичната обстановка по пътищата интервюираните виждат в съчетанието сред засилен надзор и увеличени наказания – разгласи Панчев по време на форума. Над 83% от интервюираните считат, че Пътна полиция би трябвало да ускори контрола по пътищата. 54% от интервюираните считат, че глобите би трябвало да бъдат увеличени, до момента в който близо 40% смятат, че би трябвало да бъдат непокътнати на същото равнище.

За повишен надзор и наказания се афишират най-много дамите, водачите на възраст над 65 години и начинаещите водачи.

Макар малко на брой да се застъпват за понижаване на наказванията, делът им е над междинния измежду мъжете, жителите на дребните градове и селата и хората с главно обучение.

Пътно транспортните катастрофи би трябвало да бъдат понижени с 50%.

Пътищата в страната би трябвало да бъдат по-сигурни, с цел да се предотвратят повече произшествия и да се запазят повече човешки животи и ориси. За това прикани вътрешният министър Младен Маринов на форума.Маринов уточни, че тематиката за пътната сигурност в България е от изключителна значимост за националната сигурност, здравето и живота на хората. Според него в пътната сигурност въздействат доста фактори, като един от най-значимите фактори е персоналното държание на водачите и членовете на обществото.

Повишаване на техническите благоприятни условия на колите и увеличение на скоростта водят до повече пътно транспортни катастрофи., съгласно Маринов. Той посочи, че с изключение на общата отговорност и отговорността на институциите, е доста значима и персоналната отговорност както на водачите, по този начин и на пешеходците. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР