Над 80% от европейците смятат, че фалшивите новини са заплаха

...
Над 80% от европейците смятат, че фалшивите новини са заплаха
Коментари Харесай

Ева Майдел: фалшивите новини са заплаха за демокрацията

" Над 80% от европейците считат, че подправените вести са опасност за демокрацията. Тази статистика е тревожна, тъй като демонстрира ерозия на доверието към интернет и онлайн средата. " Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на годишния конгрес в Брюксел " Мисли цифрово ". Конференцията е „ Мисли цифрово “ е част от програмата на делегация от Хасковска област, която е в Брюксел по покана на евродепутата Ева Майдел. В рамките на двудневното си посещаване младите политици от Хасковски район ще проведат срещи в Европейския парламент, ще обсъдят настоящите въпроси на общото европейско семейство и бъдещето на Европейския съюз в идващия програмен интервал.
" Интернет е повишен неимоверно – в света има съвсем 1,3 милиарда уеб сайтове, които разрешават на 3,7 милиарда консуматори да обменят информация всеки ден, да търгуват и да работят дружно. Именно по тази причина доверието в цифровите технологии, в фирмите и методите, по които те употребяват данните ни е от изключителна значимост и всеки един от нас, без значение политик или жител, би трябвало да изисква отчетност, само че и да се осведоми по какъв начин в действителност действа интернет ", добави още Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).
Събитието " Мисли Дигитално " се организира за трета поредна година като събира на едно място специалисти от цяла Европа и света, които разискват тематики като капацитета от цифровизация на опазването на здравето, етичните и обществени последствия от изкуствения разсъдък, както и по какъв начин цифровата промишленост може да реализира задачите за стабилно развиване. Специални посетители на тазгодишното издание бяха Комисарят по опазване на здравето Витенис Андрюкайтис и Комисарят за Съюза за защита Джулиан Кинг./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР