Над 80 музея и галерии в цялата страна работят с

...
Над 80 музея и галерии в цялата страна работят с
Коментари Харесай

Вход свободен в над 80 музея и галерии в цялата страна

Над 80 музея и галерии в цялата страна работят с безвъзмезден вход за всички искащи. Поводът е самодейността " Европейската нощ на музеите ", в която за 18-и път се включва и България.

Събота вечер. В съвсем всички области на страната градовете оферират освен това от дискотека. В политехническия музей е време за опити.

Българска национална телевизия: Сега ще създадем един опит. Ще застана на 2 милиметра от 10 000 волта ток.

" На този принцип работят нашите коли. И ето в този момент обещаните 10 000 волта. Как сте? ", попита инж. Камелия Божкова, геофизик.

Българска национална телевизия: Абсолютно невредима!

Встрани от опитите има голяма галерия, в която хората, родени след 2000 година ще видят доста непознати предмети.

" Тук ни посреща един ваш другар, който е работил дълги години в Българска национална телевизия ", добавя доктор Младен Манев, основен организатор в Националния политехнически музей в София.

Техниката от последния половин век е събрана точно тук.

" Готино е да си дете на 80-те и 90-те години. Готино е да си хванал живота преди интернет, да знаеш какво е видеокасета, подпора, компютърна игра ", споделя доктор Младен Манев, основен организатор в Национален политехнически музей-София.

Отлитаме към Крумово. Където Музеят на авиацията сподели най-атрактивната сбирка от самолети в страната.

В музея на Съединението пък за първи път бяха събрани на едно място 370 яйца - от щраус, паун, гълъб и още, още от 60 разнообразни страни. Малко по на изток частни колекционери извадиха показ носии, които могат да бъдат видени единствено във варненско.

" Това е едно много архаично забраждане и е непокътнато главно във Варненско ", сподели още доктор Сирхан Джелилов, Етнографски музей-Варна.

И към момента не е късно - всяко едно от тези неща може да бъде забелязано и в този час. Списъкът с музеи е дълъг и разходката занапред стартира.

По тематиката работи: Екип на " По света и у нас "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР