Над 80 000 бежанци от войната в Украйна са вече

...
Над 80 000 бежанци от войната в Украйна са вече
Коментари Харесай

В Берлин: сводници се опитват да подмамят украински бежанки


Над 80 000 бежанци от войната в Украйна са към този момент в Германия. Сред тях най-вече са дамите и децата. Има сведения, че трафиканти на хора и сводници се пробват да се възползват от нещастието на украинските бежанки.

Германия е залята от голяма вълна на взаимност с украинските бежанци. Досега страната е приела над 80 000 украинци, бягащи от войната. За страдание, срещат се и хора, които надушват късмет да извлекат облаги на гърба на бежанците. А ежедневният безпорядък на Централната гара в Берлин, където идват най-вече украинци, предлага съвсем идеални условия за всевъзможни злоупотреби, в това число и за издевателства над дами.

Хора с нечисти планове

Един 55-годишен мъж, прочут на полицията за полово закононарушение, предлага на млади украинки да ги закара с колата си до Хамбург. Двама мъже, надлежно на 29 и 21 години, целеустремено заговарят бежанки от Украйна, пътуващи сами или с деца. Край един център за настаняване на бежанци двама „ благодетели “ на междинна възраст оферират пари на новопристигнали дами от Украйна, с цел да ги съпроводят до у дома.

„ За страдание има хора, които желаят да се възползват от отчаянието на идващите бежанци “, признава пред Дойче Веле представител на немската полиция. Засега сходни произшествия не са доста и няма регистрирани закононарушения. Но управляващите предизвестяват бежанците от Украйна да не одобряват частни предложения за превоз от сами мъже, които се показват за доброволци.

Засега немската полиция реагира, като разгласява предизвестия в обществените мрежи на украински, съветски и британски.

" Щеше да е по-добре, в случай че тези, които приютяват украинки или украински фамилии, бяха задължени да се записват “, споделя Моника Цисек-Еванс. В продължение на 20 години тя е управлявала център, оказващ помощ на. Според нея освен мъже се възползват от сегашната обстановка.

Много от хората, с която тя е работила, са от Източна Европа. В момента групата ѝ работи върху листовки с указания за сигурност, предопределени за новопристигнали дами от Украйна. Те ще бъдат популяризирани по железопътните гари.

Заплахата от насилствена проституция

Засега няма доказателства от институции или от украински източници, че на Централната гара в Берлин или край други места със забележителен приток на украински бежанци, има случаи на.
Редакцията предлага
Но Хушке Мау, авторка на книга и дългогодишна активистка, защитаваща правата на дамите, които легално оферират секс услуги, споделя, че опасенията са основателни и бдителността е безусловно нужна.

„ Всеки ден 1,2 млн. мъже посещават проститутки. Германия е дестинация номер едно за трафика на хора в Европейски Съюз. Ние сме общественият дом на Европа. Би трябвало да ни е позор от това. И защото има огромен пазар и огромно търсене, сводници и трафиканти на хора напълно целеустремено заговарят украинските дами още на перона на гарата, където идват, тъй като знаят, че бежанците могат да им донесат огромни облаги “, споделя Мау.

Тя се притеснява, че дамите и девойките, идващи сами, могат да преживеят спомагателни контузии в Германия след и без друго ужасяващите дни на войната. Мау показва, че в Туитър и в специфични конгреси към този момент се появяват известия, в които се разискват „ новите проститутки “ от Украйна.

Правителството стартира съдействие с Airbnb

В четвъртък държавното управление в Германия разгласи нов метод за повишение на сигурността и сигурността на бежанците от войната. Досега доста от тях бяха принудени да разчитат на положителното отношение на непознати, с цел да получат покрив над главата си.

Вътрешното министерство заяви, че порталът за нощувки Airbnb е заречен 300 000 частни квартири в Германия да бъдат предоставени на бежанците от Украйна.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Украйна: хиляди търсят избавление в ЕС
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР