Над 7500 деца са били убити или ранени в Йемен

...
Над 7500 деца са били убити или ранени в Йемен
Коментари Харесай

ООН: Над 7500 деца са били убити или ранени в Йемен за последните пет години

Над 7500 деца са били убити или ранени в Йемен през последните пет години и половина вследствие на въздушни удари, артилерийски обстрел, сражения, самоубийствени набези, мини и други неизбухнали снаряди, съобщи Организация на обединените нации в отчет, представен от Асошиейтед прес.

Убийствата и раняванията са били част от 11 779 тежки нарушавания против деца в интервала сред 1 април 2013 година и 31 декември 2018 година, се споделя в отчета на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Според него броя евентуално е по-висока, тъй като наблюдението на обстановката в Йемен става все по-трудно.
bTV Репортерите: Сокотра – невидимият остров От години локалното население живее в мир и се управлява от бойците на Саудитска Арабия
Най-многобройните нарушавания за петте години и половина са били 7508 доказани убийства или осакатявания на деца. На второ място е било набирането и потреблението на 3034 деца от воюващите страни в йеменския спор - 1940 от бунтовниците хуси и 274 от държавното управление.

Данните на Организация на обединените нации демонстрират 11 доказани случая на обезчестяване и полово принуждение, само че се изяснява, че в реалност броят е по-голям, тъй като не всички нарушавания се оповестяват, " основно заради боязън от оскверняване и липса на подобаващи служби за реагиране ".

Броят на доказаните случаи на похищение на деца също е стеснен и възлиза на 17.
Най-малко 68 цивилни са убити в Йемен единствено за ден Жертвите са от въздушни удари на водената от Саудитска Арабия коалиция, съобщи Организация на обединените нации
Според отчета броят на децата, на които е била отхвърлиха филантропична поддръжка, мощно се е нараснал през петте години и половина " с пагубни последствия ". Организация на обединените нации е открила 828 сходни случая.

Това е втори отчет на генералния секретар на Организация на обединените нации за децата в йеменския спор.

Според него броят на нападенията против учебни заведения и лечебни заведения е останал висок, като при 345 от 381 доказани офанзиви е било породено отчасти или цялостно разрушение на постройката.

В отчета се показва " огромна паника " от доказаното потребление на 258 учебни заведения за военни цели, което е повече от 244-те учебни заведения, които са били нападнати. В резултат хиляди момчета и девойки не са имали " безвреден достъп до обучение ", отбелязва Организация на обединените нации.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР